تا به حال پیش آمده است که به این موضوع فکر کنید که آیا می توان انرژی های هدر رفته در زندگی شخصی را دوباره استفاده کرد ؟!
پاسخ تمام افراد مطمئنا آری است زیرا هیچ کسی دوست ندارد انرژی های فسیلی به زودی از بین برود و زندگی بسیاری از افراد مختل شود همین تفکر را نیز مخترع شارژر حرارتی Epiphany onE Puck داشته است.
و اما Epiphany onE Puck چیست؟
آیا تا به حال فکر کرده اید که می توانید از حرارت نوشیدنی تان تولید برق کنید؟ خوب مطمعنا این تولید برق ولتاژ زیادی نخواهد داشت به دلیل وجود حرارتی متوسط در فنجان نوشیدنی گرم شما اما این میزان برق تولیدی مطمعنا برای شارژ کردن تلفن شما کافیست.
Epiphany onE Puck مجهز به یک پد سنسور دار می باشد که می تواند گرمای فنجون نوشیدنی شما را جذب کرده و به برق با ولتاژ پایین تولید کند.
به گزارش کنجکاو، این پد دارای چندین ویژگی مختلف می باشد که مهمترین آن سلامت باتری با خروج جریان برق ثابت می باشد. همینطور یکی دیگر از ویژگی های این پد ذخیره سازی آن به میزان بسیار زیاد انرژی می باشد که خود بسیار در تبدیل انرژی کمک بخش است.
منبع:کنجکاو
باتری هایی که در تصاویر زیر مشاهده می کنید علاوه بر قابلیت شارژ مجدد و امکان استفاده در لوازمی که جا باتری تعریف شده دارند، قابلیت استفاده در دیگر لوازم از طریق درگاه یو اس بی را دارا می باشند. با این ایده باتری قلمی می تواند به حیات خود ادامه دهد.
منبع : آبشاران
به گزارش راسخون به نقل از عرش نیوز ، مجید قلیپور ریشتن گفت: مدار طراحی شده در میکرو کنترلر با استفاده از دسته پالسی از آیسی به یکی از پینهای خروجی و دریافت آن از پین دیگر موجودات زنده را شناسایی میکند.
وی با بیان اینکه مرحله دوم تثبیت وجود مصرف کننده است، افزود: برق از لایه دوم سیم پیچها عبور کرده و جریان روی سیم اول القا میشود.این مقدار شناسایی و ترانزیستور متصل به آن پایه آیسی را یک میکند که وجود مصرف کننده را ثبت میکند و با قطع ارتباط رله نیز قطع میشود.
قلی پور ریشتن ادامه داد: سیم پیچها در هر پین از خروجیها نصب شدهاند تا بعد از وصل رله اگر موجود زنده وارد مدار شد مقدار جریان القایی در هر دو سیم پیچ اختلاف داشته باشد تا رله قطع شود.
وی درباره جنبههای نوآوری طرح خاطرنشان کرد: با حذف اتصالات کوتاه در این طرح، حفاظت جان در برابر برق گرفتگی یا آتشسوزی ناشی از اتصال برق صورت گرفته است.
جلوگیری از صرف انرژی ریاکتیو ذخیره شده در مصرف کنندهها در اثر خاموشی موقع استفاده نکردن از مصرف کننده از دیگر مزایای طرح است.
مبتکر این طرح در پایان در خصوص وجه تمایز فنی این طرح با نمونه مشابه اظهار کرد: فیوزهای محافظ جان و سیستم ارتینگ نمونههای مشابه این طرح تنها در برابر برق گرفتگی فاز – زمین میباشند در حالی که سیستم طراحی شده علاوه بر این عملکرد از نوع فاز – نول نیز محافظت میکند و در صورت برق گرفتگی و یا اتصال تنها خروجی مربوط را قطع میکند.
دو سال پیش، محققان دانشگاه ویسکانسین مدیسون مهندسی به نام تام Krupenkin ، و J. اشلی تیلور یک دستگاهی را برای بهره برداری از قدرت راه رفتن و در نتیجه شارژباتری داخلی طراحی نمودند. در حال حاضر، یک محصول جدید به نام SolePower برای انجام همین کار مشابه ساخته شده است.
تفاوت بین این و دستگاه های دیگر این است که آن را در قالب یک کفی در داخل کفش قرار می گیرد، به طوری که می توان آن را در انواع مختلف کفش استفاده نمود.
SolePower شامل دو بخش است: کفی تولید برق و باتری . کاربرکفی را در کفش خود جاسازی نموده و باطری به مچ پا بسته می شود. سپس با راه رفتن کاربر باطری شارژ می گردد.
در آزمایش انجام شده، این شرکت متوجه شد که باتری برای اینکه به طور کامل یک گوشی آی فون را شارژ کند نیاز به طی مسافت 2.5 تا 5 مایل ( 4 8km ) خواهد بود.
کفی کفش ضد آب و مقاوم در برابر هرگونه آب و هوا است . آخرین رتبه برای این دستگاه 100 میلیون گام در آزمون های مختلف شبیه سازی شده است .
کفی کفش برای کاربران با وزن تا 350 پوند (159 کیلوگرم) طراحی شده است. ارزش این دستگاه ۱۰۰ تا ۱۲۰ دلار برآورد شده است.
ترجمه: شهرام مرادی
منبع: http://solepowertech.com/
در حال حاضر طیف گسترده ای از سیستم های انرژی های تجدید پذیر با استفاده از قدرت باد بهره برداری می گردد. در برخی موارد نیز تولید برق از طریق جریانهای اقیانوسی تامین می گردد. با توجه به این شرکت مهندسی ژاپنی MODEC ، به زودی به آزمایش سیستم SKWID خود را آغاز خواهد نمود.این سیستم از ترکیب انرژی باد و انرژی اقیانوسی به روش داریوس در مکانیزم توربین باد و مدل ساونیوس در قسمت زیرین از انرژِی اقیانوسی بهره می گیرد.
بعضی جاها نیاز به سیم سیار یا پریز برق دارید که دسترسی به آن مشکل است.
به گزارش کنجکاو ، این سیم سیار خلاقانه ساخته شده 6 فوتی انعطاف پذیر این مشکل را حل کرده است.
منبع:کنجکاو
کنتاکتور ستاره مثلث
روشی جدید در راه اندازی موتورهای صنعتی
بنا به گفته شما، موتورهای سهفاز دارای معایب و مشکلاتی هستند. درباره مشکلات اینگونه موتورها برایمان بگویید.
دو نوع اتصال ستاره یا مثلث برای راهاندازی اینگونه موتورها وجود دارد. در اتصال ستاره موتور به طور سبک راهاندازی میشود. در واقع این اتصال مفیدترین راه برای راهاندازی موتورهای سهفاز با توان بالاست؛ چون در این اتصال موتور جریان کمتری از شبکه دریافت میکند و به هر کلاف داخلی موتور 220 ولت برق وارد میشود، اما مشکل اتصال ستاره این است که تنها میتوان آن را برای راهاندازی موتور به کار برد؛ زیرا از این موتورها برای کارهای سنگین استفاده میکنند و با این اتصال موتور زیربار قفل میکند، پس باید با اتصال مثلث کار کنند. در اتصال مثلث به هر کلاف موتور۳۸۰ ولت برق وارد میشود. مسلما این اتصال برای راهاندازی موتورهای سهفاز مناسب نیست؛ زیرا در حین راهاندازی جریان زیادی از شبکه میکشد که این امر سبب صدمهزدن به خود موتور و کلافهای داخل و همچنین موجب افت فشار شدید در شبکه میشود که به دیگر مصرفکنندههای مجاور نیز آسیب جدی وارد میکند.
صنعتگران برای رفع این مشکل تاکنون چه راهی را در پیش گرفته بودند؟
در حال حاضر تابلوی ستاره مثلث مورد استفاده قرار میگیرد که موتور را اول به صورت ستاره راهاندازی میکند و بعد از آن که موتور به دور نامی رسید، آن را به اتصال مثلث تبدیل میکند.
در مورد معایب تابلوی ستاره مثلث برایمان بگویید.
این تابلو درابعاد 5/2 در 5/1 متر ساخته میشود که هزینه ساخت آن بسیار بالاست. همچنین در داخل تابلوی ستاره مثلث تعداد زیادی قطعات صنعتی وجود دارد که تابلوساز آنها را به هم وصل کرده است. این قطعات شامل کنتاکتور تایمر، بیمتال، کنترل فاز و دیگر قطعات است که تمام آنها از خارج وارد میشوند. همچنین برای نصب به یک متخصص نیاز است تا تابلو را به موتور و شبکه وصل کند.
در مورد کنتاکتور ستاره مثلث برایمان بگویید.
این کنتاکتور در ابعاد20،15 و 6 سانتیمتر است که کار کنتاکتورها، مدار فرمان و قدرت، بیمتال، کنترل فاز، تایمر و دیگر قطعات را در همین فضای محدود انجام میدهد. تمام قطعات این کنتاکتور در داخل کشور در دسترس است و نصب آن نیز به وصل کردن 6 سیم موتور به 6 خروجی دستگاه محدود میشود.
دستگاه دارای 3 ورودی است که سه فاز شبکه به آن وصل میشود و یک فرد عادی نیز با نقشه قادر است آن را نصب کند.
در مورد مزایای کنتاکتور ستاره مثلث بگویید.
سرعت قطع و وصل آن زیاد و استهلاک آن کم است و از نظر حفاظتی، ایمنی مناسبتر و کاملتری دارد. مصرف بوبین آن 01/0 مصرف سیستم قبلی است. هنگام قطع برق مدار مصرف کننده نیز قطع میشود، لذا پس از وصل مجدد، دستگاه در حالت ستاره است و این خود مزیتی مهم محسوب میشود؛ همچنین فضای اشغال شده توسط این کنتاکتور حدود یک رله تایمر است که در نوع خود بینظیر است. بازدهی بیشتر و بهتر نیز از مهمترین مزایای این دستگاه محسوب میشود.
صفحه قبل 1 صفحه بعد