در حالی که سازندگان لامپهای ال ای دی تلاش کرده اند لامپ هایی را با مصرف 75 تا 100 وات برق به بازار ارائه کنند که از درخشش مناسبی برخوردار باشد اکنون محققان دانشگاه تورنتو در کانادا لامپ هایی تولید کرده اند که کم مصرف ترین لامپ های جهان هستند.
آنها تلاش خود را از سه سال پیش آغاز کردند تا سه مدل از نانولامپ های ال ای دی را در آینده نزدیک به بازار عرضه کنند.
این پژوهشگران امیدوارند محصولشان با نورانی و درخشندگی لامپ های 100 وات ال ای دی واقعی برابری کند و این نانولامپ ها کم مصرف ترین لامپ های جهان شوند.
ویژگی این نانولامپ 12 واتی ال ای دی این است که به اندازه یک لامپ کلاسیک 100 وات نور دارد.
در حالی که لامپ های ال ای دی گرمای کمتری نسبت به لامپ های معمولی تولید می کنند اما وقتی ولتاژ لامپ ها برای تولید نور بیشتر افزایش می یابد، این گرما طول عمر و کارایی لامپ ها را کاهش می دهد.
نانولامپ ها مشکل گرمای لامپ های ال ای دی را ندارند همچنین نور آنها در همه جهات تابیده می شود؛ ویژگی که لامپ های ال ای دی از آن بی بهره اند.
جایگزین لامپ های رشته ای 100 وات تا همین اواخر لامپ های فلورسنت بودند البته اگر کاربر به منظور دستیابی به حداکثر خروجی نور، برای گرم کردن آنها زمان صرف کند اما نانولامپ ها، جایگزین مناسب تری هستند نه فقط از آن جهت که در ساخت آنها از مواد مضر کمتری استفاده شده بلکه می توانند نور سفید خنثی گرمی با طول عمر 30 هزار ساعت فراهم آورند.
محققان نانو لامپ اکنون با تقاضا برای نسخه های قابل کم و زیاد کردن این لامپ ها مواجه شده اند و اکنون در تلاش برای عرضه چنین لامپ هایی هستند.
در حالی که قیمت کنونی لامپ های ال ای دی بالا و در حدود 50 دلار است تخمین نانولامپ نشان می دهد که در طول دوره 30 هزار ساعتی مصرف یک لامپ ال ای دی می تواند حدود هفت برابر دوره مصرف یک لامپ رشته ای صرفه جویی داشته باشد.
ژاپن یکی از زلزله خیز ترین کشورهای دنیاست.
ابتکار جدید ژاپنی ها ساخت چراغ قوه ای است که در هنگام زلزله مردم را آگاه می کند. این امر از طریق امواج رادیویی انجام می گیرد و با صدایی مخصوص لرزشهای کوچک لایه های داخلی را هم اطلاع رسانی می کند.
ضمنا نگران تمام شدن شارژ این چراغ قوه نباشید چون می تواند 14 ساعت درخود شارژ را نگه دارد و با رابط مخصوص با موبایل شما هم شارژ می شود.
محققان موفق به طراحی لامپهای ال ای دی جدیدی شدهاند که فارغ از هرگونه بافت سیمی عمل میکنند و کاربران میتوانند رنگ مورد دلخواه خود را برای روشنایی آنها انتخاب کنند.
با این حال این سیستمها کامل نیستند زیرا مستلزم وجود بافتهای سیمی هستند که این خود به عمل نصب حرفهای نیاز دارد.
لامپهای ال ای دی جدید موسوم به Hue که توسط فیلیپس طراحی شدهاند، فارغ از هرگونه شبکه فیزیکی عمل میکنند.
در این سیستم هر لامپی تراشه رادیویی خاص خود را دارد و این امر به حبابها امکان میدهد که یک شبکه بیسیم را در عرض چند دقیقه ایجاد کنند.
سیستم طراحی شده شامل بیش از 50 حباب، یک هاب شبکهبندیکننده و یک برنامه هوشمند است. کاربران پس از تعبیه حبابها در درون سیستم، میتوانند هاب را با استفاده از یک کابل اترنت به روترشان متصل کنند.
این هاب از طریق استاندارد مخابره بیسیم ZigBee و با تلفن مجهز به Wi-Fi کاربر با حبابها ارتباط برقرار میکند.
هاب سیگنالهایی را از برنامه موجود در سیستم برای روشن و خاموش کردن روشنایی، تنظیم زمانسنجها و کنترل میزان روشنایی و همچنین رنگ لامپ ارسال میکند.
حبابها همچنین میتوانند سیگنالها را به یکدیگر بازپخش کنند که این امر طیف اولیه 200 فوتی را برای پوششدهی تمامی منزل بسط میدهد.
فیلیپس در نظر دارد که رمز Hue را در اختیار توسعهدهندگانی قرار دهد که میتوانند سیستم را برای خودکار بودن بیشتر برنامهریزی کنند. به طور مثال، سیستم مزبور حتی میتواند روشنایی را با نوع موسیقی کاربر سازگار کند یا زمانی که چراغها رها شدهاند، پیغامهای اخطاری را در شکل ایمیل برای وی ارسال کند.
یک نسخه به روز این سیستم در حال عرضه است که بر اساس آن برنامه موجود بر مکان کاربر از طریق جی پی اس تلفنش نظارت میکند و لامپها هنگامی که وی به منزل میرسد، روشن میشوند.
منبع"کنجکاو