گروه برق دانشکده سما مسجدسلیمان

دانشمندان استرالیایی موفق شدند با ابداع یک فناوری جدید از گرمای تلف شده کارخانه های برق و لوله اگزوز خودروها برق تولید کنند.

 

محققان دانشگاه موناش یک ترموسل یونی مبتنی بر مایع تولید کرده اند که خروجی قدرت آن بالا است و هیچ انتشار کربنی ندارد.

ترموسلها با به خدمت گرفتن انرژی گرمایی که به واسطه تفاوت دمای بین دو سطح تولید شده کار می کند و این انرژی را به وسیله یک الکترولیت به انرژی برق تبدیل می کند.

براساس اظهارات دانشمندان موناش، این ترموسل های جدید را می توان برای تولید برق از بخار کم درجه در نیروگاه برق در دمای حدود  130 سانتیگراد به کار گرفت.

داگ مک فارالین از محققان این پروژه گفت: طی این تحقیقات ما به این نتیجه رسیده ایم که این ترموسلها به رغم سیستمهای آبی که در دماهای بالای 100 درجه سانتیگراد کار نمی کند، می توانند در دمای افزایش یافته منابع گرمایی مهم نیز کارآمد باشد.

  .

این پروژه ارائه کننده فرصت طراحی دستگاه های ارزان و انعطاف پذیر است که می تواند برای برداشت گرمای تلف شده در دامنه برد 100 تا 200 سانتیگراد مناسب باشد.

تئودور آبراهام دانشجوی دکترای دانشگاه موناش به عنوان یکی دیگر از محققان این پروژه گفت: تروموسل یک روش جذاب برای کاهش اتکا به سوختای فسیلی است، چرا که آنها از گرمایی استفاده می کنند که در فرآیندهای صنعتی تولید شده است. مهمترین مزیت ترموسل این است که از انرژی بهره برداری می کند که به طور خاص برای آن تولید نشده و انرژی هدر رفته محسوب می شود.

منبع:کنجکاو




تاریخ: یک شنبه 30 تير 1392برچسب:,
ارسال توسط reza alivand

با سلام و عرض خسته نباشید خدمت بازدید کنندگان گرامی. امروز با  فیلم آموزشی ساخت ساده ترین موتورهای الکتریکی در خدمت شما هستیم. امیدوارم از این مطلب نهایت استفاده را ببرید.

دانلود از مرجع مقالات برق

منبع و پسورد: www.p-electric.ir




تاریخ: پنج شنبه 27 تير 1392برچسب:,
ارسال توسط reza alivand

با سلام خدمت بازدید کنندگان عزیز امروز با آموزش  مدار هاي فرمان كارگاه برق  در خدمت شما  هستیم. امیدواریم که از این مطالب کمال استفاده را بکنید.

madarfarman.pdf‏ (294.7 كيلو بايت, 779 نمايش)

madarfarman2.pdf‏ (1.26 مگابايت, 390 نمايش)




تاریخ: چهار شنبه 26 تير 1392برچسب:,
ارسال توسط reza alivand

پتانسیومتر و رئوستا هر دو مقاومت متغییر هستند ، با این تفاوت كه از پتانسیومتر برای كنترل ولتاژ یا پتانسیل و از رئوستا برای كنترل جریان استفاده می شود.

طریقه استفاده و تبدیل پتانسیو متر و رئوستا.

از رئوستا معمولا به سه طریق استفاده می كنند:
1- اگر دو جای فیش سیاه را به مدار جریان برق وصل كنیم در این صورت رئوستا به منزله ی یك مقاومت ثابت می باشد و حركت لغزنده تاثیری در مدار ندارد.
2- اگر یكی ازجای فیش های سیاه و یك قرمز را به مدار جریان برق وصل كنیم در این صورت با حركت لغزنده در یك سمت مقاومت كم و در جهت عكس مقاومت مدار زیاد می شوددر نتیجه جریان كم و زیاد می شود .
3-اگر دو جای فیش سیاه رئوستا را مستقیما به مولد برق وصل كنیم و قرمز را با یك سیاه مجددا به مدار الكتریكی اتصال دهیم در این صورت رئوستا مانند یك پتانسیومتر كار می كنند یعنی با حركت لغزنده اختلاف پتانسیل دو سر مدار الكتریكی تغییر می كند در نتیجه شدت جریان هم تغییر خواهد كرد ، در این عمل رئوستا عمل پتانسیومتر را انجام می دهد.


دو سر کناری پتانسیومتر، بالاترین مقاومت را به شما می دهد که معمولاً ثابت است ولی سر وسط با یکی از طرفین مقاومت متغیر را به شما می دهد. در ضمن به توان قابل تحمل مقاومت متغیر توجه کنید که چند وات است وگرنه آن را می سوزانید با عبور جریان زیاد.

رئوستا و پتانسیومتر:

رئوستا و پتانسیومتر ، مقاومتهای متغیری هستند که برای تبدیل حرکت مکانیکی به اطلاعات الکتریکی استفاده می شوند .

رئوستا:

رئوستا یک سنسور دوسیمه است که از یک مسیر مقاومتی تشکیل شده که به یک پتانسیل الکتریکی( مثلا 12 ولت) متصل است و بر روی آن یک پایه مکانیکی حرکت می کند .

پتانسیومتر:

پتانسیومتر یک سنسور سه سیمه می باشد که مسیر مقاومتی داخل آن از یک طرف به ولتاژ صفر یا زمین و از طرف دیگر یه ولتاژ 5 یا 12 ولت متصل می گردد و با حرکت یک پایه متحرک ، مقادیر مقاومتی متغیری را ایجاد می نماید .
بنابراین با تغییر مقدار مقاومت ولتاژهای متفاوتی را در هر نقطه خواهیم داشت (نقطه تقسیم ولتاژ) . هنگام استفاده از یک پتانسیومتر ولتاژ و جریان هر دو تغییر می یابند اما کامپیوتر تنها از طریق تغییرات ولتاژ برای انجام محاسبات خود استفاده می کند .

تفاوت کاربردهای رئوستا و پتانسیومتر :

در حالت استفاده از یک رئوستا ولتاژ در داخل واحد کنترل الکترونیکی اندازه گیری می گردد لکن در پتانسیومتر ولتاژ در خارج از واحد کنترل الکترونیکی اندازه گیری می شود در پتانسیومتر هنگامی که پایه متحرک تغییر می کند مقادیر متفاوتی از ولتاژ را به ما می دهد که در این حالت یک تقسیم کننده ولتاژ را به وجود می آورد.




تاریخ: چهار شنبه 26 تير 1392برچسب:,
ارسال توسط reza alivand

جرج سيمون اهم در سال 1787 در آلمان متولد شد. پدرش قفل ساز و مادرش، فاريا، دختر يك خياط بود. با اينكه پدر و مادر جرج تحصيلات خود را به پايان نرسانده بودند. اما پدر جرج تحت تعليمات و مطالعات شخصي خود بود تا جايي كه قادر بود پسر خود را به عاليترين نحو با تعليمات خود آموزش دهد.

در 1805، اهم وارد دانشگاه Er Langen شد و درجه دكتري را دريافت كرد. او كتابهايي در زمينه هندسه نوشته و در همان زمان به تعليم رياضيات در چندين مدرسه مشغول بود. بعد از آنكه او به كشف الكترومغناطيس كه در سال 1820 اتفاق افتاد علاقه‎مند شد، در لابراتوار فيزيك مدرسه‎اي شروع به كار و آزمايش كرد. در دو مقاله مهم در سال 1826 اهم، تصويري رياضي از هدايت گرما در مدارهاي مدلسازي شده فوريه ارائه داد. اين مقاله‎ها، استنباط اهم از نتايج پديده‎ها و آزمايشات تجربي را افزايش داد و بخصوص در مقاله دوم، او قادر بود قوانيني كه براي شرح و توضيح نتايج كارهاي انجام شده ديگران بر روي "پيل" بود را مطرح كند. اجزاي ابتدايي يك سلول الكتروشيميايي: 1) الكترودها (X و Y) كه هر دو از مواد برنده الكتريكي ساخته شده بودند: فلز، كربن، تركيبات ... 2) الكترودهاي مرجع (A و B و C) كه در برخورد با جسم تحليل رونده، فاسد مي‎شوند. 3) خود سلول يا محفظه‎اي كه از مواد بدون حركت و بي‎اثر تشكيل شده باشد: "شيشه، ... 4) الكتروليته‎اي كه حاوي يون مي‎باشد.



با استفاده و كمك از آزمايشات فراواني كه جرج سيمون اهم انجام داده بود، توانست روابطي اساسي بين ولتاژ، جريان و مقاومت بدست آورد. چيزي كه امروز به عنوان قانون اهم شناخته مي‎شود. او كتابي را در مورد نظريه الكتريسته اش در سال 1827 منتشر كرد . معادله I=V/R به عنوان "قانون اهم شناختهمي شود. با اين شرح كه مقدار ثابتي ازجريان كه ازسيمي عبور بكند . دقيقاً متناسب است با ولتاژ دو سر آن سيم ، تقسيم بر مقاومت آن .

اهم (R) ، واحد مقاومت الكتريكي ، مساوي است با جريان (I) يك آمپري كه در يك رسانا برقرارشود به ازاء يك ولت اختلاف پتانسيل (V) الكتريكي كه بر دو سر سيم اعمال مي شود . اين روابط بنيادي آغازي است با شروع تحليل مدارات الكتريكي




تاریخ: چهار شنبه 26 تير 1392برچسب:,
ارسال توسط reza alivand

طرح بسیار جالب از پایه های روشنایی هیبرید که با نصب سلولهای خورشیدی در بالای براکت لامپ وتعبیه توربین بادی از نوع روتور قائم در قسمت میانی پایه وبا استفاده از لامپهای led میتوان از نور حاصل استفاده نمود.

پایه های روشنایی ترکیبی خورشیدی و بادی

مشخصات این پایه ها به ترتیب :

ارتفاع=۴.۵ متر

طول براکت لامپ=۱.۲ متر

طول پره های توربین بادی=۱ متر

سلولهای خورشیدی قابل انعطاف در بالای لامپ قرار می گیرد.

 

توربین بادی از نوع روتور قائم

 

 

ژنراتور وباطری های پشتیبان در قسمت پایین پایه تعبیه شده است.

 

 

 

توربین توسط شفت عمودی به ژنراتور تعبیه شده در قسمت زیرین پایه متصل می گردد.

جنس پره های توربین از فیبر کربن (الیاف کربن) با پلاستیک تقویت شده می باشد.

سلول فتوولتائیک از نوع قابل انعطاف بوده وچراغ مورد استفاده نیز LED می باشد.




تاریخ: چهار شنبه 26 تير 1392برچسب:,
ارسال توسط reza alivand
دکتر پرویز جبه دار مارالانی
متولد 1320 تبریز

تحصیلات ابتدایی و متوسطه، تبریز 1338-1326 

تحصیلات دانشگاهی :

مهندس الکترومکانیک با تخصص برق، دانشکده فنی، دانشگاه تهران

فوق لیسانس مهندسی برق با تخصص کنترل، دانشگاه کالیفرنیا – برکلی 1345

دکترای مهندسی برق با تخصص کنترل، دانشگاه کالیفرنیا – برکلی 1348

پزوهشگر مرکز تحقیقات بل آمریکا 49 – 1348

آغاز فعالیت آموزشی و پژوهشی در دانشکده فنی دانشگاه تهران 1349

استاد ممتاز دانشگاه تهران مهرماه 1371

استاد نمونه دانشکده فنی دانشگاه تهران 1373

سرپرست انستیتو الکتروتکنیک دانشگاه تهران 1381

مدیر گروه مهندسی برق و کامپیوتر دانشگده فنی دانشگاه تهران 1381

عضو فرهنگستان علوم ایران از سال 1371 تاکنون

سرپرست کمیته علمی رشته مهندسی برق، المپیاد علمی دانشچوی کشور از 1374 تاکنون

عضو شورای انتشارات دانشگاه تهران از سال 1365 تاکنون

عضو کمیته مهندسی برق شورایعالی برنامه ریزی از سال 1366 تا 1369

عضو هیات مدیره انجمن مهندسان برق و الکترونیک ایران از سال 1378 تاکنون

عضو شورایعالی کانون فارغ التحصیلان دانشکده فنی دانشگاه تهران 1378 – 1370 

جزو یکی از چهره های ماندگار سال 1381

برنده جایزه کتاب سال ایران در سالهای 1366 و 1369

استاد مدعو دانشگاه واترلو، کانادا 81 – 1381 ( در فهرست مطالعاتی )

انتشار بیش از 80 مقاله علمی در مجلات و کنفرانسهای داخلی و خارجی 
 


سهم دانشکده فنی از عمر شصت و چند ساله دکتر جبه دار آنقدر زیاد است که که شاید بتوان از سایر تجربیاتش چشم پوشید. او سال هاست که با این دانشکده قدیمی و پرآوازه عجین شده است. 

فکر که می کنم می بینم اگر قرار بود رویای سال های دور کودکی و نوجوانی اش تحقق یابد، امروز احتمالا در جایگاه یک دندانپزشک قرار گرفته و با ریاضیات و و گرایش هایش فاصله زیادی پیدا کرده بود. اما اینگونه نشد و سرنوشت راهش را به گونه ای دیگر رقم زد؛ 

همین چند سال پیش یا نه ساده تر بگویم در سال 1381 بود که به عنوان چهره ماندگار دانشگاهی معرفی شد تا نامش در جمع مشاهیر ماندگار صنعت برق ایران ثبت شود. 

پرویز جبه دار مالارانی حالا آرام آرام از مرز 66 سالگی می گذرد و شاید به سبب مشغله های فراوان کاری اش در دانشکده برق دانشکده فنی تهران، مجالی برای مرور خاطرات دوران نوجوانی اش در تبریز نداشته باشد. 

بی گمان از کودکی در دبستان های بدر، همام و سالار تا نوجوانی در دبیرستان های پرورش و تربیت برای او سرشار از خاطراتی است که همگی در تبریز ـ زادگاهش ـ رقم خورده است. چه او به خوبی به خاطر دارد که اولین جایزه اش را در کلاس دوم ابتدایی و به سبب توانایی های بسیارش در حل مسائل ریاضی دریافت کرده و سال ها بعد وقتی ششم متوسطه را می گذرانده با کسب رتبه اول مسابقات ریاضی استان آذربایجان شرقی و پس از آن در کشور این تجربه چندین باره را تکرار کرده بود. 

اما پرویز جبه دار که آن زمان دانش آموز مستعد و علاقمند در زمینه ریاضیات بوده، ترجیح می داد به سان پدر که دندانپزشک تجربی بود، در این حرفه البته با تخصص دانشگاهی به کار مشغول شود. 

این رویا خیلی زود و با اصرار دبیر ریاضی اش رنگ باخت. او نقل می کند که: «مرحوم جواد حریرچی که از اساتید توانمند ریاضی آن زمان در تبریز بود مقدمات انتقال مرا به دبیرستان تربیت تبریز که دانش آموزان رشته ریاضی را می پذیرفت، فراهم کرد و من در رشته ریاضی این دبیرستان مشغول به تحصیل شدم.» 

در همین دبیرستان بود که او در کلاس یازدهم وقتی تنها 17 سال داشت به رتبه اول مسابقات ریاضی استان دست یافت و برای شرکت در اردوی بهترین دانش آموزان کشور به رامسر اعزام شد. به این ترتیب کسب مقام اول این مسابقات هم به کارنامه سال های نوجوانی اش افزوده شد تا وقتی در پایان دوره متوسطه در رشته ریاضی نفر اول استان آذربایجان شرقی شد، این کارنامه تکمیل و درخشان تر شود. 

هر چند بعدها آنقدر نام و عنوان و افتخار در این کارنامه ثبت شد که شاید موفقیت های دوران نوجوانی آنچنان فروغی در برابر آنها نداشته باشد. 

سفر از تبریز به تهران، از مدرسه تربیت به دانشکده فنی دانشگاه تهران، بزرگترین و به یادماندنی ترین یادگار پرفسور حسابی و در نهایت شاگرد ممتاز دبیرستان تربیت که به عنوان یکی از رتبه اولی های دانشکده فنی برای انتخاب رشته اش نیز همه را شگفت زده می کند. 

او که به گفته خودش در دوره دبیرستان به فیزیک، الکتریسیته و ادوات برقی علاقه بسیاری پیدا کرده بود، علیرغم شگفت زدگی و اصرار کارمندان دانشکده برای انتخاب رشته راه و ساختمان به عنوان بهترین رشته مهندسی آن زمان، الکترومکانیک را برمی گزیند. 

او بعدها متوجه می شود که از میان پنجاه نفر اول کنکور فقط سه نفر این رشته را انتخاب کرده بودند، به هر حال او راه خود را می رود و به نظر می رسد که امروز از مسیری که طی کرده نه تنها پشیمان نیست بلکه به دلیل تلاش بی وقفه اش برای توسعه و پیشرفت این رشته، سرافرازانه به آن افتخار می کند. 

در سال چهارم وقتی گرایش های مهندسی برق و مهندسی مکانیک از رشته الکترومکانیک منشعب می شوند و به دنبال الزام دانشجویان برای انتخاب یکی از آن دو، جبه دار به جرگه برقی ها می پیوندد. 

گویا او به اول شدن خو گرفته بود، چرا که در سال 1342 هم با رتبه اول از دانشکده فنی فارغ التحصیل شد و به توصیه مرحوم مهندس ریاضی ـ رییس آن زمان دانشکده ـ به عنوان دستیار آزمایشگاه های برق و فیزیک در همان دانشکده ماند. او با استخدام رسمی اش در سال 1343 از طرف دانشگاه به کالیفرنیا اعزام شد تا در دانشگاه برکلی این ایالت به تحصیل مشغول شود. 

یک سفر شش ساله که حاصلش مدرک Ph.D در رشته مهندسی برق با تخصص در سیستم های کنترل و کامپیوتر و یک تجربه دو ساله در آزمایشگاه های تحقیقاتی شرکت بل بود. 

می گوید: «پس از کسب مدرک دکترا و دو سال کار در شرکت بل بنا به تعهدات اخلاقی و به دلیل علاقمندی خاصی که به کشور و دانشکده فنی داشتم، به ایران بازگشته و علیرغم پیشنهادات کاری در شرایط بهتر از سایر دانشگاه های کشور از مهر ماه 1349 در دانشکده فنی تهران به عنوان استادیار فعالیتم را از سر گرفتم.» 

او در سال 1365 به مقام استادی نائل می آید و تا امروز که بیش از سی سال از آن زمان می گذرد، تدریس بیش از 21 درس مختلف را تجربه می کند. او حاصل این تلاش بی وقفه را اینگونه شرح می دهد: «به یاد دارم پس از بازگشت به ایران موظف به تدریس تئوری مدرن شبکه ها در دوره کارشناسی ارشد بود. وقتی در کلاس شروع به تدریس مطالب پیشرفته مدارها و شبکه ها کردم اما متوجه شدم که دانشجویان آشنایی چندانی با مطالب اولیه درس مدار ندارند. بنابراین تصمیم گرفتم برای سال آینده به جای ارائه درس تئوری مدرن شبکه ها، درس نظریه اساسی مدارها و شبکه ها را تدریس کنم. این مساله بعدها منجر به نوسازی و ارائه نوین یک درس اساسی با سبک کهنه و قدیمی شد.» 

جبه دار ادامه می دهد: «این درس رونق و توسعه یافت و به سایر دانشکده های مهندسی برق نیز سرایت کرد، به قسمی که ما حصل آن تهیه دو جلد کتاب نظریه اساسی مدارها و شبکه ها است که تا کنون 17 با تجدید چاپ شده است. » 

او علت تنوع و پراکندگی تجربیاتش در تدریس دروس مختلف رشته های مهندسی را فقدان اساتید برای تدریس این دروس عنوان می کند و می افزاید: «تعداد اندک اساتید دانشگاه سبب شد که من تدریس دروسی مانند برنامه سازی کامپیوتری، احتمالات، محاسبات عددی، ریاضیات مهندسی، تحقیق در عملیات و سایر دروس مختلف مهندسی برق را بپذیرم.» 

حرف به اینجا که می رسد از آرزوی دیگری سخن می گوید که در همان سال های میانی دبیرستان در ذهنش شکل گرفته و امروز آن را تحقق یافته می بیند. آرزویی که برای دستیابی به آن ابتدا در کنکور ریاضی دانشسرای عالی شرکت می کند، هر چند بعدها مهندسی برق را در دانشکده فنی برمی گزیند: «وقتی وارد دانشکده شدم و از آرزوی دیرینه دوران دبیرستانم یاد کردم، به من گفتند که پس از فارغ التحصیلی از دانشکده فنی نیز می توان به عنوان استاد ریاضی مشغول به کار شد و من امروز بر این باورم که این رویا تحقق نسبی پیدا کرده است. تدریس طولانی مدت من در رشته مهندسی برق که مبانی ریاضی بسیار قوی و طیف وسیع و عمیق مفاهیم فیزیکی دارد، نشان می هد که در تمام این سال ها به همان سویی رفته ام که خواسته قلبی ام بوده است.» 

او از نگاه خودش پیش از آنکه یک مهندس برق باشد یک معلم است. معلمی که بیش از هر چیز موظف به اصلاح دائمی محتوای دروس و نحوه تدریسش بر اساس تغییرات تکنولوژی ها و پیشرفت های علمی است. 

حالا او شاهد نتیجه تلاش خویش است و به اینکه شاگردان دیروزش امروز به اساتیدی برجسته بدل شده اند که بیش از نیمی از اعضای هیات علمی گروه مهندسی برق و کامپیوتر را تشکیل می دهند و پابه پای او تلاش می کنند، افتخار می کند. 

دکتر پرویز جبه دار ـ رییس دانشکده برق و کامپیوتر دانشکده فنی تهران ـ خود را بدهکار فرد فرد ملت ایران می داند، چرا که معتقد است هزینه تحصیلش را مردم از محل مالیاتشان پرداخته اند: «در مقدمه رساله دکترای خود در برکلی چنین نوشته ام که اگر کمک های ملت ایران نبود، تحصیل در چنین دانشگاهی برای من مقدور نبود. بنابراین به خاطر این احساس وظیفه و تشکر از محبت های ملت ایران، من شرایط سختی را همه که به وجود آمد، به جان خریدم و با امید به آینده بهتر بر تلاش و فعالیت هایم افزودم.» 

گذشته او بر این مدعا صحه می گذارد و به خوبی گواه تلاش های خستگی ناپذیر اوست. او که پس از بازگشت از آمریکا عهده دار استادیاری و دانشیاری گروه مهندسی برق و کامپیوتر می شود، در سال 1365 در جایگاه استاد این دانشکده قرار می گیرد. البته همزمان مدیر کل دفتر آمار و گزارش های دانشگاه تهران، رییس مرکز انفورماتیک و آمار و سرپرست انستیتو الکتروتکنیک این دانشگاه، قرار گرفتن در جمع بنیانگذاران دانشگاه مالک اشتر شاهین شهر و دانشگاه علوم دریایی نوشهر و مدیریت دانشکده مهندسی برق هر کدام از این دو دانشگاه به مدت 2 و 3 سال، عضویت در هیات مدیره مرکزی انجمن مهندسین برق و الکترونیک ایران و سرپرستی کمیته تخصصی مهندسی برق در سازمان آموزش کشور را نیز تجربه کرده است. 

دکتر جبه دار لوح های تقدیر بسیاری نیز دریافت کرده است. این فهرست بلند بالا فقط با یک مرور کوتاه سال های دور تلاشش را گواهی می دهد. 

استاد نمونه دانشکده فنی، استاد ممتاز دانشگاه تهران، برنده دو جایزه کتاب سال کشور به دلیل ترجمه کتاب «سیستم های کنترل نوین» و «روش های کامپیوتری تحلیل و طرح مدار»، برنده چهار جایزه کتاب برگزیده دانشگاه های کشور برای ترجمه کتاب های «روش های کامپیوتری تحلیل و طرح مدار»، «الکترومغناطیس میدان و موج»، «سیستم های کنترل دیجیتال» و «سیگنال ها و سیستم ها»، دریافت تندیس گنجینه دانایی صنعت برق ایران در نخستین دوره انتخاب نشر برتر و ده ها لوح تقدیر و نشان دیگر که در کنار انتشار بیش از 16 کتاب و ترجمه کارنامه کاری اش را سرشار کرده است. 

دکتر پرویز جبه دار مالارانی که جدیت را لازمه رشته اش می داند، امروز به یکی از اساتید برجسته دانشگاهی در رشته مهندسی برق بدل شده که روزانه بیش از 15 تا 16 ساعت را به فعالیت های حرفه ایش اختصاص می دهد. 

او صادقانه اعتراف می کند: «از ابتدا هم به دانشجویانم نمره نداده ام چرا که معتقدم آنها هستند که باید از من نمره بگیرند. البته اگر چه بارها و بارها نمره 20 به آنها داده ام باز هم از من به عنوان استاد سختگیر یاد می کنند.» 

در پایان وقتی سخن از رفتن و مهاجرتش به خارج از کشور و تدریس در دانشگاه های مطرح دنیا و فرصت های بسیاری که برایش وجود دارد، به میان می آید، چنان صریح پاسخ می دهد که گویی هرگز تردیدی نداشته است: «چرا مهاجرت کنم؟ فکر کنم امثال من در کشورهای خارجی بسیار است ولی تعداد معدودی که در ایران هستند باید بمانند و هر آنچه که در توان دارند را برای توسعه کشور انجام داده و دین خود را به این مردم ادا کنند.»



تاریخ: چهار شنبه 26 تير 1392برچسب:,
ارسال توسط reza alivand


در کار با برق جای هیچ گونه اشتباهی وجود ندارد. این افراد نه تنها باید با مشکلات کار در ارتفاع بالا دست و پنجه نرم کنند بلکه باید با خطر برق ولتاژ بالا نیز رو به رو شوند، جریان بسیار نیرومندی که در تمامی این کابل ها و سیم ها جریان دارد و به راحتی می تواند این افراد را از پای درآورد.
 


















تاریخ: سه شنبه 25 تير 1392برچسب:,
ارسال توسط reza alivand
MATLAB زبانی است که کاربرد کامپیوتر در مهندسی را با کارائی بالا تضمین کرده و امکانات محاسباتی، تصویری، و برنامه نویسی را در محیطی آسان و آشنا فراهم میکند. کارائی MATLAB در مقوله هائی نظیر: محاسبات ریاضی، آنالیز داده ها، مدل سازی و شبیه سازی، گرافیک، و تولید نرم افزار (حتی برای محیط ویندوز) به اثبات رسیده است.

این زبان با توجه به نظرات کاربران دانشگاهی و صنعتی دستخوش بازنگری های زیادی شده و اکنون به زبان استاندارد جهت آموزش های مقدماتی و عالی و ابزار پژوهش و توسعه در صنایع تبدیل شده است.
MATLAB جعبه ابزارهائی برای کاربردهای خاص در اختیار قرار می دهد، که از جمله آنها جعبه ابزار ریاضیات، کنترل، شبکه های عصبی، بازرگانی و . . . می باشند. جعبه ابزارها با زبان متلب و به صورت مجموعه هایی از ام- فایل ها گسترش یافته اند و برای هر کاربر در زمینه تخصصی اش کاربرد و اهمیت زیاد دارند. امکان ساخت جعبه ابزارهای جدید و شخصی نیز برای کاربران پیشرفته فراهم است.

 

متلب دارای پنج ویژگی شایان ذکر است:

 

  • پنجره ی واسط کاربر IDE) Integrated Development Environment) بسیار دلپذیر و دست یافتنی که از امتیازات برنامه نویسی متنی و گرافیکی در کنار هم استفاده می کند. این واسط کاربر شامل پنجره های: فرمان، دایرکتوری جاری، تاریخچه فرمان، فضای کار و . . . است. پنجره ی فرمان ، دستورات را به صورت کنسول یا خط فرمان، مشابه برنامه نویسی DOS دریافت و اجرا می کند. پنجره فضای کار کلیه متغیرهای فضای کار را با مشخصات آنها نمایش می دهد. پنجره های واسط کاربر دینامیک بوده و ممکن است خود شامل پنجره های فرعی باشند. همیشه با اجرای زیرمنوی Default از منوی اصلی می توان چهار پنجره ی Command, Command History, Workspace, Current Directory را که کاربردی تر هستند، ظاهر کرد و در دسترس داشت.
  • کتابخانه ی عظیمی از توابع مقدماتی و پیشرفته
  • زبان قوی هم برای فرامین کوتاه و یکبار مصرف و هم برای برنامه نویسی بزرگ و کاربردی
  • روش های متعدد ترسیمات دو بعدی و سه بعدی
  • واسط میان برنامه ای Application Program Interface-API که امکان فراخوانی برنامه های متلب از زبان های Fortran و C تبدیل فایل های متلب (ام- فایلها) به زبان C استفاده از موتور محاسباتی متلب در این زبانها را فراهم می کند. با اسفاده از تبدیلات فوق می توان برنامه های نوشته شده در محیط متلب را به صورت اجرائیِ کنسولی (قابل اجرا از خط فرمان سیستم عامل) درآورد. همچنین امکان تهیه فایلهای اجرائی با واسط گرافیکی برای ویندوز وجود دارد.

بخش اول :

  • مقدمه
  • آموزش نصب برنامه
  • آشنایی با محیط نرم افزار
  • آشنایی با پنجره Command
  • آشنایی با پنجره Command History
  • آشنایی با پنجره Varible Editor
  • تعریف کردن متغیر و ماتریس
  • آدرس دهی در ماتریس ها
  • عملگر ها در Matlab
  • انجام چهار عمل اصلی بر روی ماتریس ها
  • قواعد تعریف متغیر در Matlab
  • انجام اعمال اصلی به صورت درایه به درایه
  • به کار بردن عملگر های شرطی
  • پارامتر های اولیه
  • آشنایی با دستور Disp
  • آشنایی با دستور Input
  • آشنایی با آرایه های خاص
  • برخی از دستورات پر کاربرد در جبر ماتریسی
  • آشنایی با m-file
  • آشنایی با function
  • بدست آوردن میانگین

بخش دوم:

  • نحوه استفاده از دستور if
  • نحوه استفاده از دستور switch
  • نحوه استفاده از دستور for
  • استفاده از عملگر های منطقی در شرط
  • استفاده از تابع formt
  • نوشتن توابع چند جمله ای در Matlab
  • بدست آوردن ریشه یک چند جمله ای ها
  • بدست آوردن مقدار یک چند جمله ای ها
  • محاسبه ضرب و تقسیم در چند جمله ای ها
  • محاسبه مشتق در چند جمله ای ها
  • محاسبه انتگرال در چند جمله ای ها
  • ایجاد توابع چند متغیره
  • مقدار دهی به توابع چند متغیره
  • محاسبه مشتق در توابع چند متغیره
  • محاسبه انتگرال در توابع چند متغیره
  • نحوه محاسبه ماتریس ژاکوبین
  • ترسیم توابع دو بعدی
  • ترسیم توابع سه بعدی

 

دانلود با لینک مستقیم - بخش اول - پارت 1

دانلود با لینک مستقیم - بخش اول - پارت 2

دانلود با لینک مستقیم - بخش اول - پارت 3

دانلود با لینک مستقیم - بخش اول - پارت 4

دانلود با لینک مستقیم - بخش دوم - پارت 1

دانلود با لینک مستقیم - بخش دوم - پارت 2

دانلود با لینک مستقیم - بخش دوم - پارت 3

دانلود با لینک مستقیم - بخش دوم - پارت 4

دانلود با لینک مستقیم - بخش دوم - پارت 5

دانلود با لینک مستقیم - بخش دوم - پارت 6

دانلود با لینک مستقیم - بخش دوم - پارت 7

سایز : بخش اول + بخش دوم = 700 مگابایت

فرمت : rar

پسورد فایل : www.electro-bargh.ir (با حروف کوچک نوشته شود)




تاریخ: سه شنبه 25 تير 1392برچسب:,
ارسال توسط reza alivand
امروزه با وجود پروسه های صنعتی بزرگ فقط به PLC های می توان اعتماد کرد و در این مورد نیز کمپانی قدرتمند زیمنس حرف اول را می زند . این مسئله به حدی مهم است که در استخدامی ها نیز اکثرا امتیاز با کسانی است که تسلط کامل بر نرم افزار Step7 را داشته باشند . از این رو هر مهندس الکترونیک بهتر است که با این نرم افزار کار کرده باشد . در کمتر سایتی می توانید این نرم افزار را با لینک مستقیم دانلود کنید .

شرکت زیمنس برای سیستمهای اتوماسیون ٬ سری PLC های S400-S300-S200 (معروفترین و پر کاربردی ترین سری در ایران) را تولید کرده که برنامه ریزی و پیکربندی سخت افزاری این سری از PLC ها را میتوان با استفاده از نرم افزار SIMATIC MANAGER انجام داد. زبان برنامه نویسی مورد استفاده در این نرم افزار STEP 7 است که در حالت گرافیکی ( استفاده از بلوکهای آماده موجود در برنامه) بسیار ساده نیز هست .
بیش از ۹۰% از نقشه های موجود در صنعت ( برنامه نوشته شده در PLC ) با دیاگرامهای LADER است که همانند کنتاکتها و رله ها در مدار های کنترل رسم میشوند.پس از برنامه نویسی در این نرم افزار با استفاده از قسمت SIMULATION نرم افزار میتوان برنامه نوشته شده را شبیه سازی کرده و در صورت وجود خطا آن را برطرف کرد. درنرم افزار SIMATIC MANAGER شما با تمامی سخت افزارهای موجود در یک PLC سر وکار دارید . از منبع تغذیه PLC تا مدلهای مختلف CPU و دیگر اجزاء PLC .
در این نرم افزار تمام ورودی و خروجی های PLC (مدولها) اعم از ورودی و خروجیهای آنالوگ و دیجیتال ٬ مدول شمارشگر ٬ مدول وضعیت و… تعبیه شده که میبایست در صورت استفاده در نرم افزار پیکر بندی سخت افزاری شوند .

 

حجم فایل: ۵٫۳۰MB

دانلود فایل

پسورد فایل : www.electro-bargh.ir (با حروف کوچک نوشته شود)




تاریخ: سه شنبه 25 تير 1392برچسب:,
ارسال توسط reza alivand
سکسیونر وسیله قطع سیستمهایی است که تقریباًٌ بدون جریان هستند. به عبارت دیگر سکسیونر قطعات و وسایلی راکه فقط زیر ولتاژ هستند از شبکه جدا می سازد. تقریباً بدون بار بدان معنی است که می توان به کمک سکسیونر جریانهای کاپاسیتیو مقره ها، شینه ها و تاسیسات برقی وکابلهای کوتاه و خطوط و همینطور جریان ترانسفورماتور ولتاژ رانیز قطع نموده و یا حتی ترانسفورماتورهای کم قدرت را با سکسیونر قطع کرد . علت بدون جریان بودن سکسیونر د رموقع قطع یا وصل، مجهز نبودن سکسیونر به وسیله جرقه خاموش کن است .لذا بطور کلی می توان نتیجه گرفت که عمل قطع و وصل سکسیونر باید بدون جرقه یا با جرقه ناچیزی صورت گیرد. برحسب این تعریف در صورتیکه از سکسیونر جریان عبور کند ولی در موقع قطع اختلاف پتانسیلی بین دو کنتاکت آن ظاهر نشود قطع سکسیونر بلامانع است . همینطور وصل سکسیونری که بین دو کنتاکت آن تفاوت پتانسیلی موجود نباشد گرچه به محض وصل باعث عبور جریان گردد نیز مجاز خواهد بود. از آنچه که گفته شده چنین نتیجه می شود که سکسیونر یک کلید نیست بلکه یک ارتباط دهنده یا قطع کننده مکانیکی بین سیستمها است.


سکسیونر باید درحالت بسته یک ارتباط گالوانیکی محکم ومطمئن برای هدایت بهتر جریان درکنتاکت هر قطب برقرار سازد و مانع افت ولتاژ گردد. لذا باید مقاومت عبورجریان در محدوده سکسیونر کوچک باشد، تا حرارتی که در اثر کار مدام در کنتاکتها ایجاد می شود از حد تجاوز نکند. در ضمن باید سکسیونر طوری ساخته شود که دراثر جرم و وزن تیغه های یا فشار باد وبرف وغیره خود به خود بسته نشود یا در موقع بسته بودن نیروی دینامیکی شدیدی که در اثر عبو رجریان اتصال کوتاه بوجود می آید باعث لرزش تیغه های یا احتمالاً باز شدن آن نگردد. سکسیونر می تواند به تیغه های زمین مجهز باشد که تیغه های زمین برای تامین ایمنی کار روی قسمتهای بی برق شده بکار می رود . در حالیکه سکسیونر به تیغه های زمین مجهز باشد، تیغه های زمین معمولاً باز است مگر در زمانیکه سکسیونر باز شود که د راین حالت جهت تخلیه شارژهای خازنی (ولتاژ باقیمانده) روی خط یا قسمتهایی که قبلاً برق دار بوده تیغه های زمین بسته میشود.
4-4 موارد استعمال سکسیونر:
همانطور که گفته شد اصولاً سکسیونر وسایل ارتباط دهنده مکانیکی و گالوانیکی برای هدایت بهتر جریان قطعات و سیستمهای مختلف می باشند ودر درجه اول به منظور حفاظت اشخاص و متصدیان مربوطه در مقابل برق گرفتگی بکاربرده می شوند .بدین جهت طوری ساخته می شوند که در حالت قطع یا وصل،محل قطع شدگی یا اتصال بطور واضح وآشکار قابل رویت باشد. یعنی در هوای آزاد امجام گیرد و از آنجا که سکسیونر باعث بستن یا بازکردن مدارالکتریکی نمی شود ، برای باز کردن وبستن هر مدار الکتریکی فشار قوی احیتیاج به کلید قدرت می باشدکه قادر است مدار را تحت هر شرایطی بسته یا باز کند وسکسیونر وسیله ای است برای ارتباط کلید قدرت به شینه ویا هر قسمت دیگری از شبکه که دارای پتانسیل است .لذا طبق قوانین متدوال الکتریکی و به منظور ایمنی لازم درهنگام تعمیرات لازم است تا جلوی هر کلید قدرتی از1 کیلو وات به بالا ویا درهر دو طرف در صورتی که از دو طرف تغذیه گردد سکسیونر نصب گردد. با این شرایط هنگام باز کردن مدار،ابتدا کلید و سپس سکسیونر باز می شود ودرموقع بستن ابتدا سکسیونر وسپس کلید بسته می شود ودر صورتیکه سکسیونربه تیغه های زمین مجهز باشد،این تیغه های بعد ازباز شدن سکسیونر بسته شده تا شارژ های خازنی ذخیره شده رابه زمین منتقل نماید؛ سکسیونرهای بکاررفته در سیستم قدرت سه فاز بوده و دارای سه پل مشابه می باشد . عملکرد همزمان سه فاز بوسیله اینترلاک مکانیکی بین سه پل امکان پذیر میباشد. ازآنجا که مقدار شارژ خازنی باقیمانده (ولتاژ) درروی قسمتهای جدا شده از شبکه در رده ولتاژهای فشار قوی قابل توجه است، لازم است قبل از عمل تعمیرات بوسیله بستن تیغه های زمین سکسیونرها معمولاً بین سکسیونر و کلید قدرت اینترلاک ( مکانیکی یا الکتریکی) به نحوی برقرار می شودکه با وصل بودن کلید نتوان سکسیونر را قطع و وصل نمود. برای این منظور از یک بوبین که از ولتاژ خط تغذیه می شود برای ایجاد اینترلاک الکتریکی جهت عملکرد تیغه های زمین استفاده مینمایند .همچنین ازاینترلاک مکانیکی و یا الکتریکی جهت حصول اطمینان از باز بودن سکسیونر در زمان عملکرد تیغه های زمین وبالعکس استفاده می شوند.

4-5 اطلاعات مورد نیاز جهت طراحی سکسیونر:
4-5-1 مشخصات وویژگیهای شبکه وسیستمی که سکسیونر یا تیغه های زمین درآن نصب و بهره برداری خواهد شد .سکسیونریا تیغه های زمین در هنگام قطع و وصل باید از عهده انجام وظیفه مربوط برآمده و ویژگیهای شبکه الکتریکی مربوطه را به طور ایمن تحمل کند. این ویژگیهای شبکه عبارتند از:
1- ولتاژ نامـــی
2- ولتاژ حداکثر
3- فرکانس
4- تعداد فاز
5- جزئیات نحوه زمین کردن نوترال سیستم
6- جریان نامـــی
7- جریان اتصال کوتاه
4-5-2مشخصات محیطی وشرایط اقلیمی محلی که سکسیونر یا تیغه های زمین درآن شرایط مورد استفاده قرار خواهند گرفت در انتخاب سکسیونر یا تیغه های زمین شرایط آب و هوایی و محلی از اهمیت زیادی برخوردار است. زیرا به همان اندازه که تعیین شرایط محیطی واقعی و مناسب در بهره برداری ایمن، کاهش هزینه های سرویس وتعمیرات واستفاده بهینه از سرمایه گذاری اولیه تاثیر دارد، تعیین شرایط محیطی و آب و هوایی نا مناسب اعم از شرایط سنگین تر و با سبکتر از شرایط واقعی ، بهره برداری را نامطمئن و پر مخاطره نموده،تعمیرات و سرویس را افزایش داده واستفاده از سرمایه گذاری رابه صورت مناسب و بهینه نیز ناممکن میسازد بنابراین دقت د رتعیین و انتخاب این شرایط بسیار با اهمیت و حساس می باشد.

اهم پارامترهای محیطی که در طراحی سکسیونر وتیغه های زمین موثرند عبارتند از:
1- ارتفاع محل نصب از سطح دریا
2- حداکثر درجه حرارت هوای محیط
3- حداقل درجه حرارت هوای محیط
4- سرعت باد
5- میزان رطوبت نسبی
6- شتاب زلزله
7- ضخامت یخ
8- میزان آلودگی
9- هرنوع شاریط خاص وغیر عادی نظیر بخارآب غیر متعارف، رطوبت ، گرد وخاک غیر معمول، نمک، دوده گازهای قابل اشتعال و قابل انفجار و خوردگیهای غیر معمول درمواردی که درمناطق ساحلی آلوده به نمک محل نصب سکسیونر وتیغه های زمین در فضای سرپوشیده می باشد، براساس توصیه استانداردIEC شماره 129 بایستی از سکسیونر وتیغه های زمین نوع فضای باز استفاده شود.

4-6 انواع سکسیونرها:
4-6-1 نوع سکسیونر یا تیغه های زمین
انواع سکسیونر وتیغه های زمین که در رده ولتاژ 400و230 کیلو ولت بکارمی روند عبارتند از:
1- سکسیونر افقی با قطع از یک نقطه
2- سکسیونر افقی با قطع ازدو نقطه
3- سکسیونر عمودی
4- سکسیونر پانتو گراف
5- سکسیونر افقی با قطع از یک نقطه
این نوع سکسیونر شامل دو نوع قطع از وسط ویا قطع از یک طرف می باشدکه نوع قطع از وسط دارای دو تکه بازو و دو ترمینال هم سطح در دو طرف سکسیونر بوده ویک سری کنتاکت نر وماده دارند .نحوه حرکت بازوها در صفحه افقی و حول دو محور در دو طرف سکسیونر و به اندازه حدود 90 درجه می باشد . نوع قطع از یک طرف مشابه نوع قطع از وسط می باشد،با این تفاوت که دارای یک تکه بازو است وحرکت بازو وحول یکی از مقره های نگهدارنده بازو انجام میگیرد. دراین سکسیونر فاصله افقی مورد نیاز بین فازها بیشتر از انواع دیگر می باشد لذا در سطوح ولتاژ فشار قوی که فضای کافی در اختیار باشد بهترین انتخاب می باشد.
4-6-2 سکسیونر افقی با قطع ازدو نقطه
این نوع سکسیونر دارای یک بازوی یکپارچه یا دو پارچه متصل بهم ودو سیستم ترمینال هم سطح در دو طرف سکسیونر و دو سری کنتاکت نر و ماده می باشد. نحوه حرکت بازوی ای سکسیونر در صفحه افقی وحول یک محور در وسط سکسیونر وبه اندازه حدود 90درجه می باشد .سکسیونر افقی با دو قطع ازدو نقطه به فاصله افقی کمتری نسبت به سکسیونر افقی با قطع از یک نقطه و همچنین به یک ستون مقره اتکایی بیشتر نسبت به قطع از یک نقطه نیاز دارند.
4-6-3 سکسیونر عمودی:
این نوع سکسیونر دارای یک بازو ودو سیستم ترمینال هم سطح دردوطرف سکسیونرویک سری کنتاکت نر وماده می باشد نحوه حرکت بازوی سکسیونر در صفحه قائم وحول محور که دریک طرف سکسیونر قرار دارد بوده ومقدار چرخش بازوی عمودی تا حدود 90درجه می باشد .سکسیونر عمودی به فاصله افقی کمتری نسبت به سکسیونر افقی نیاز دارند،لیکن بدلیل حرکت عمودی تیغه ها عمدتاً درنقاطی استفاده می شود که سیم هوایی از بالای آن نگذرد (مثلاً سکسیونر مربوط به ترانسفورماتورها)
4-6-4 سکسیونر پانتو گراف:
این نوع سکسیونر دارای چند تکه بازوی لولایی ودو سیستم ترمینال مختلف وغیر هم سطح دربالا وپایین بوده وکنتاکتهای مخصوص گیره ای دارد که به همراه سیستم ترمینال بالایی می باشد. سیستم ترمینال پایین دارای دو محل برای اتصال هادی ازدو طرف می باشد. در سکسیونر پانتوگراف کمترین فاصله افقی و عمودی مورد نیاز می باشد و سکسیونر فاصله ایمنی خاصی را در این رابطه (فاصله افقی وعمودی) احتیاج ندارد وعمدتاً جهت انشعاب از باس بارهای هوایی ودر اشکال خاص شینه بندی بکار می رود.انتخاب هر یک از انواع سکسیونرهای بستگی به نحوه شینه بندی وجانمائی پست داشته واز یک طرح به طرح دیگر با توجه به کاربردها و محدودیتها تفاوت دارد .در ارتباط با پستهای 230و 400 کیلو ولت استفاده از سکسیونر افقی با قطع از دو قطع ازدو نقطه به دلیل افزایش فاصله فاز- فاز و تمرکز نیروی دورانی روی یک محور بجای دو محور نسبت به نوع سکسیونر افقی با قطع از یک نقطه توصیه نمی شود . مضافاً اینکه براساس نتیج بدست آمده از پرسشنامه های فنی- آماری پروژه اکثریت قاطع پاسخ دهندگان سکسیونر افقی را به نوع عمودی ترجیح داده و همچنین د رنوع افقی، سکسیونر را با قطع از یک نقطه رابه دلیل عملکرد بهتر وتعمیرات ارجع دانسته اند.
لذا ازمیان چهار نوع سکسیونر معرفی شده فوق عمدتاً نوع افقی با قطع از یک نقطه و در پاره ای موارد وباتوجه به شینه بندی وجانمایی پست ازسکسیونرپانتوگراف استفاده می شود.

4-7 نوع مکانیسم وعملکرد :
عمل قطع و وصل سکسیونر وتیغه های زمین مستلزم صرف انرژی مکانیکی می باشد اما با توجه به اینکه عمل قطع و وصل سکسیونر وتیغه های زمین در شرایط بی باری وتنها در زیر ولتاژ انجام می گیرد ونیازی به قطع جریان ندارد لذا بر خلاف کلیدهای قدرت سرعت قطع و وصل چندان مورد نظر نبوده وبنابراین بسته به شرایط بهره برداری می تواند توسط سه روش زیر انجام گیرد:
1- سکسیونر با مکانیسم عملکرد موتوری
2- سکسیونر با مکانیسم عملکرد دستی
3- سکسیونر با مکانیسم عملکرد موتوری- دستی
هریک از انواع مکانیسم های عملکرد فوق توسط کلیه سازندگان ساخته می شود ، نوع مکانیسم بسته به اینکه عملکرد وکنترل پست ویا مرکز دیسپاچینگ انجام انجام گیرد ودر پاره ای موارد به سبب بزرگ بودن ابعاد سکسیونر ونیاز به نیروی زیاد جهت عملکرد آن بصورت دستی یا موتوری انتخاب می شود.در سکسیونرهای رده 400و230 کیلو ولت به دلیل بعد مسافت در پستهای مربوطه، بزرگ بودن سکسیونر و لزوم کنترل سکسیونر از اطاق کنترل و دیسپاچینگ همواره عملکرد سکسیونر بصورت موتوری ( با امکان دستی د ر موارد اضطراری ) می باشد . در مورد تیغه های زمین به علت عدم احتیاج به کنترل ازراه دور ( اطاق کنترل و مرکز دیسپاچینگ ) واستفاده ازآن فقط به منظور تعمیرات وبه دلایل اقتصادی عموماً عملکرد آن بصورت دستی انجام می شود . مگر در پاره ای موارد که به لحاظ اهمیت فیدر مربوطه و یا شرایط اقلمی استفاده از مکانیسم موتوری الزامی بوده ویا اینکه از نظر اقتصادی توجیه پذیر باشد که در این موارد مکانیسم موتوری برای تیغه های زمین انتخاب می گردد.ضمناً نتایج بدست آمده از پرسش نامه های فنی- آماری پروژه نیز مؤید نظر شرکتهای برق دایر بر استفاده از عملکرد دستی در تیغه های زمین می باشد. همچنین پیش بینی لازم برای عملکرد سکسیونر از مراکز دیسپاچینگ برای پستهای بدون اپراتور در نظر گرفته شود.

4-8 معیار های طراحی و انتخاب سکسیو نر ها وتیغه های زمین :
1- ولتاز نامی : ولتاز نامی سکسیو نر ها و تیغه های زمین طوری انتخاب می شودکه مقدار آن حداقل مساوی حداکثر ولتاژ سیستم در نقطه ای که سکسیو نر و تیغه های زمین نصب می شود باشد. مطابق استاندارد IEC شماره 694 مقادیر ولتاژ نامی استاندارد بر حسب کیلو ولت برای سکسیونر و تیغه های زمین عبارتند از :
3.6- 7.2 – 12- 17.5 – 24 – 36 – 52 – 72.5 – 100 – 132 – 145 – 170 – 245 – 300- 362- 420 – 765 KV
که ولتاژ نامی سکسیو نر ها و تیغه های زمین با توجه به مقدار حداکثر ولتاژ برای پست مورد نظر در موزد سیستم 230 و 63 کیلو ولت ولتاژ نامی را به ترتیب برابر 245و 5/72 کیلو ولت انتخاب می کنند .
2- سطوح عایقی نامی : سطوح عایقی سکسیونر و تیغه های زمین بر اساس نتایج بدست آمده از مطالعات هماهنگی عایقی پروژه و با توجه به مقادیر استاندارد شماره 694 داده شده انتخاب می گردد. ضمنا سکسیونر با ولتاز نامی 300 کیلو ولت و بالاتر با توجه به ولتاژ استقامت عایقی موج کلید زنی بین کنتاکت ها با دو کلاس A و B تقسیم شده اند که انتخاب کلاس B در این مورد توصیه می شود.
لازم به یاد آوری است که مقادیر داده شده درجداول فوق برای شرایط محیطی استاندارد بوده و مقادیر ولتاز ها بایستی با توجه به شرایط محیطی واقعی تصحیح شود.
3- فرکانس نامی: مقاذیر استاندارد فرکانس برای تجهیزات قطع و وصل برابر 50 و 60 هرتز است که در مورد شبکه ایران این مقدار 50 هرتز می باشد.
4 – جریان نامی ( فقط برای سکسیونر و نه تیغه های زمین) : جریان نامی یک تجهیز قابل قطع و وصل عبارت است از قدرا موثر جریانی که وسیله مربوطه در شرایط مشخص استفاده قادر به عبور دادن آن بطور پیوسته باشد. مقدار جریان نامی سکسیونر با توجه به نتایج پخش بار و جریان اتصال کوتاه برای محل نصب سکسیونر و با در نظر گرفتن روند افزایش با ر بر اساس برنامه ریزی های توسعه سیستم و همچنین نوع شینه بندی از مقادیر جدول استاندارد IEC شماره129 تعیین می شود.
5 - جریان نامی اتصال کوتاه کوتاه مدت : این جریان عبارت است از مقدار موثر جریانی که یک دستگاه مکانیکی قابل قطع و وصل در وضعیت بسته در خلال یک مدت زمان کوتاه و تحت شرایط مشخص می تواند از خود عبور دهد. مقدار این جریان با توجه به محاسبات اتصال کوتاه و بر اساس مقادیر استاندارد IEC شماره 129 می شود.
6 - جریان پیک قابل تحمل : این جریان عبارت است از بزرگترین پیک مربوط به جریان نامی اتصال کوتاه که سکسیونر می تواند در وضعیت بسته و تحت شرایط مشخص از خود عبور دهد. مقدار استاندارد این جریان 205 برابر مقدار موثر جریان نامی اتصال کوتاه است. ضمنا در صورتی که سکسیونر مجهز به تیغه های زمین باشد مقدار جریان نامی پیک تیغه های زمین نیز بایستی حداقل مساوی جریان نامی پیک سکسیونر مربوط باشد.
7 - جریان نامی وصل اتصال کوتاه ( فقط برای تیغه های زمین ) : مقدار این جریان برای تیغه های زمین سکسیونر مساوی جریان نامی پیک قابل تحمل آن خواهد بود . ضمنا تیغه های زمین یک سکسیونر بایستی قادر به وصل هر جریانی تا مقدار جریان نامی وصل اتصال کوتاه تحت هر ولتاژی تا ولتاژ نامی اش باشد.
8 – مدت زمان جریان اتصال : این جریان عبارت است از مدت زمانی که یک دستگاه مکانیکی قابل قطع و وصل در وضعیت بسته بتواند جریانی معادل جریان نامی اتصال کوتاه از خود عبور دهد مقدار این جریان مطابق استاندارد یک ثانیه بوده ولی در مواردی که مدت بیشتری مورد نظر باشد 3 ثانیه توصیه شده است. برای زمانهای جریان اتصال کوتاه بیشتر از مقدار نامی در صورتی که ازطرف سازنده سکسیونر یاتیغه های زمین فرمول دیگری داده نشده باشد رابطه I^2 t برابر ثابت در نظر گرفته شود




تاریخ: سه شنبه 25 تير 1392برچسب:,
ارسال توسط reza alivand

 

شرح و کارکرد نرم افزار SIMATIC MANAGER

شرکت زیمنس برای سیستمهای اتوماسیون٬ سری PLC های 400-S300-S200(معروفترین و پر کاربردی ترین سری در ایران) را تولید کرده که برنامه ریزی و پیکربندی سخت افزاری این سری از PLC ها را میتوان با استفاده از نرم افزار SIMATIC MANAGER انجام داد.زبان برنامه نویسی مورد استفاده در این نرم افزار STEP 7 است که در حالت گرافیکی(استفاده از بلوکهای آماده موجود در برنامه) بسیار ساده نیز هست.

 

بیش از 90% از نقشه های موجود در صنعت(برنامه نوشته شده در PLC )با دیاگرامهای LADER است که همانند کنتاکتها و رله ها در مدار های کنترل رسم میشوند.پس از برنامه نویسی در این نرم افزار با استفاده از قسمت SIMULATION نرم افزار میتوان برنامه نوشته شده را شبیه سازی کرده و در صورت وجود خطا آن را برطرف کرد.
درنرم افزار SIMATIC MANAGER شما با تمامی سخت افزارهای موجود در یک PLC سر وکار دارید.از منبع تغذیه PLC تا مدلهای مختلف CPU ودیگر اجزاء PLC .
در این نرم افزار تمام ورودی و خروجی های PLC (مدولها) اعم از ورودی و خروجیهای آنالوگ و دیجیتال ٬مدول شمارشگر٬مدول وضعیت و... تعبیه شده که میبایست در صورت استفاده در نرم افزار پیکر بندی سخت افزاری شوند.

 

لازم به ذکر است که این نرم افزار با قیمتی حدود ۴۰ هزار تومان در سایتهای مرتبط  فروخته میشود که ما به رایگان این نرم افزار رو در اختیار شما قرار دادیم.

 

لینک های دانلود:

http://rapidshare.com/files/252049836/mGEdN4108_rif-attack.warez.part01.rar
http://rapidshare.com/files/252051727/mGEdN4108_rif-attack.warez.part02.rar
http://rapidshare.com/files/252052533/mGEdN4108_rif-attack.warez.part03.rar
http://rapidshare.com/files/252052726/mGEdN4108_rif-attack.warez.part04.rar
http://rapidshare.com/files/252061150/mGEdN4108_rif-attack.warez.part05.rar
http://rapidshare.com/files/252057887/mGEdN4108_rif-attack.warez.part06.rar
http://rapidshare.com/files/252057560/mGEdN4108_rif-attack.warez.part07.rar
http://rapidshare.com/files/252058163/mGEdN4108_rif-attack.warez.part08.rar
http://rapidshare.com/files/252058377/mGEdN4108_rif-attack.warez.part09.rar
http://rapidshare.com/files/252058627/mGEdN4108_rif-attack.warez.part10.rar
http://rapidshare.com/files/252058098/mGEdN4108_rif-attack.warez.part11.rar
http://rapidshare.com/files/252050062/WIOJy4410_rif-attack.warez.part01.rar
http://rapidshare.com/files/252060522/WIOJy4410_rif-attack.warez.part02.rar
http://rapidshare.com/files/252060792/WIOJy4410_rif-attack.warez.part03.rar
http://rapidshare.com/files/252060976/WIOJy4410_rif-attack.warez.part04.rar
http://rapidshare.com/files/252052775/WIOJy4410_rif-attack.warez.part05.rar
http://rapidshare.com/files/252058153/WIOJy4410_rif-attack.warez.part06.rar
http://rapidshare.com/files/252062149/WIOJy4410_rif-attack.warez.part07.rar
http://rapidshare.com/files/252058325/WIOJy4410_rif-attack.warez.part08.rar
http://rapidshare.com/files/252058586/WIOJy4410_rif-attack.warez.part09.rar
http://rapidshare.com/files/252057974/WIOJy4410_rif-attack.warez.part10.rar

Password:  warez



تاریخ: شنبه 22 تير 1392برچسب:,
ارسال توسط reza alivand

یکی از مشکلات مهم شبکه توزیع برق گرم شدن بیش ازحد ترانسفورماتورهای توزیع در هنگام تابستان و خراب شدن آنها میباشد. دوره عمر ترانسفورماتور به شدت تحت تأثیر افزایش درجه حرارت سیم پیچها و افزایش درجه حرارت روغن آن است. در محیط با دمای پایین و در ۶۰بار نامی، ترانسفورماتور میتواند عمر بسیار طولانی داشته باشد

 

دانلود مقاله 




تاریخ: شنبه 22 تير 1392برچسب:,
ارسال توسط reza alivand

مقاله ای درباره نیروگاه سیکل ترکیبی  شهر قم



download


http://t1.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcQ7L5pLCF-8jL1YogSlTgMlOhLTQTlAAEg4FepROugb68Y29CJ_fA




تاریخ: شنبه 22 تير 1392برچسب:,
ارسال توسط reza alivand
معاون وزير نيرو در امور برق و انرژی خبر داد:
كسب رتبه هفتم جهان در توليد علم انرژي هاي تجديدپذير توسط ایران
در جدیدترین رتبه بندی، پس از جمهوري اسلامي ايران، تركيه، عربستان، مصر و امارات در رتبه هاي بعدي قرار گرفته اند.

تهران_

معاون وزير نيرو در امور برق و انرژي از کسب رتبه نخست منطقه و رتبه هفتم جهان توسط جمهوری اسلامی ایران در تولید علم در بخش انرژی های تجدیدپذیر خبر داد.
مهندس "محمد بهزاد" امروز (چهارشنبه) در گفت و گو با پايگاه اطلاع رساني وزارت نيرو (پاون)، گفت: جمهوري اسلامي ايران توانست رتبه نخست را در منطقه و رتبه هفتم را در جهان در سال 2011 در توليد علم و مقاله های علمي انرژي هاي تجديدپذير به دست آورد.
وی اظهار داشت: مطابق با آخرين اطلاعات منتشر شده از سوي پايگاه علميjournal&Country Rank SCImago مستند به آمار پايگاه علمي Scopus، جمهوري اسلامي ايران در سال 2011 موفق به كسب رتبه ممتاز در منطقه و هفتم در جهان در عرصه توليد علم و انتشار مقاله های علمي حوزه انرژي هاي تجديدپذير و محيط زيست (Renewable Energy,Sustainability and the Environment) شده است.
بهزاد با بیان اينكه ايران در سال هاي گذشته پس از تركيه در رتبه دوم منطقه قرار داشته است، ادامه داد: در جدیدترین رتبه بندی، پس از جمهوري اسلامي ايران، تركيه، عربستان، مصر و امارات در رتبه هاي بعدي قرار گرفته اند.
وي اضافه كرد: در جهان نيز جمهوری اسلامی ایران پس از کشورهای آمريكا، چين، هند، انگليس، اسپانيا و آلمان در رتبه هفتم قرار گرفته است ضمن آنكه در سال هاي 2008 تا 2010 رتبه ايران به ترتيب هفدهم، پانزدهم و دهم بوده است.
وي در پايان كسب اين افتخار برجسته را به تمامي دست اندركاران صنعت برق كشور تبريك گفت.



تاریخ: شنبه 22 تير 1392برچسب:,
ارسال توسط reza alivand

در طراحی شبکه های برق و تنظیم پروژه های توزیع انرژی نیاز به شناخت کابل و کاربرد آن داریم. هر کابلی با سطح مقطع مشخص قادر به انتقال جریان معینی است که اگر جریان از آن حد تجاوز کند سبب تلفات انرژی الکتریکی، کوتاهی عمر کابل و یا سوختن آن می شود. لذا در طراحی شبکه های برق سه اصل زیر را باید در نظر گرفت:

الف: جریان برق از حد جریان مجاز کابل بیشتر نشود.

ب: افت ولتاژ نباید بیشتر از حد مجاز باشد

ج: محاسبات اقتصادی در مورد سطح مقطع انتخابی از نظر افت توان انجام شود.

kabl

در این جا در مورد چگونگی انتخاب سطح مقطع کابل با در نظر گرفتن این سه اصل شرح مختصری داده می شود.

جریان مجاز کابل های برق و کابل های مخصوص روشنایی و سیم کشی به ترتیب در جداول ۱ تا ۴ داده شده است. لازم به یادآوری است که اگر از کابلهای برق بخواهیم به طور دائم بارگیری کنیم بسته به نوع خاک باید خشک شدن آن و بالا رفتن مقاومت حرارتی آن را در نظر گرفت و محاسبات دقیق انجام داد.

——-w————i——-——-k———–i———

رمز عبور فایل :  www.wikipower.ir

حجم :   ۶۹۶  KB




تاریخ: جمعه 21 تير 1392برچسب:,
ارسال توسط reza alivand

یک طراح و مهندس صوتی از اسکاتلند اقدام به طراحی هدفنی کرده که می تواند مشکل تمام شدن عمر باطری تلفنها و تبلتها را حل کرده و در این رابطه نقش خود را به عنوان یک شارژر خورشیدی ایفا کند.

 

هدفن های آن بیت (OnBeat) دارای سلولهای خورشیدی انعطاف پذیری است که در قسمت بالای هدفن کار گذاشته شده و می تواند انرژی را از خورشید گرفته و در 2 باطری قابل شارژ لیتیوم یون که در قالب هرکدام از گوشها قرار گرفته ذخیره کند.

وقتی که یک تلفن و یا یک تبلت به این هدفن متصل می شود، این انرژی ذخیره شده برای شارژ دستگاه مورد استفاده قرار می گیرد.

  

این هدفن توسط اندرو اندرسون از گلاسکو طراحی شده است. وی نمونه اولیه را به وسیله وصل کردن به یک پنل خورشیدی و پس از آن سلولهای خورشیدی قابل انعطاف را برای هدفن ساخت.

اندرسون اکنون در ستاد جمع آوری بودجه کیکاستارتر برای جمع کردن 200 هزار پوند ثبت نام کرده است تا بتواند این پروژه را پیش ببرد.

این سلول خورشیدی داری 55 سانتیمتر مربع با ظرفیت شارژ 0.55 ولت است که از سیلیکون پلی کریستال ساخته شده است.

براساس تبلیغات ارائه شده در ستاد کیک استارتر، این هدفن موجب می شود که دستگاه تمام روز بدون نگرانی از تمام شدن باطری کار کند اما میزان دقیق شارژری که برای دستگاه فراهم می کند را ارائه نکرده است.

دستگاه جدید می تواند شارژ کامل را برای دستگاه تلفن همراه فراهم کند. این تلفن با استفاده از جک هدفن شارژ نمی شود بلکه شارژ آن از طریق وصل شدن با استفاده از پورت USB فراهم می شود.

وقتی باران می بارد، کاربر می تواند باطریهای هدفن خود را با استفاده از این پورت USB که متصل به یک رایانه یا یک سوکت می شود شارژ کند. این انرژی را می توان برای شارژر تلفن در هنگامی که به برق دسترسی وجود ندارد، به کار گرفت.

اندرسون گفت: طی سال گذشته برای ساخت یک دستگاه هدفن تلاش کردم تا نه تنها کیفیت عالی صدا را ارائه کنم بلکه به طور هم زمان بتوانم دستگاه را شارژ کنم. قرار گیری باطریهای قابل شارژ و صفحه خورشیدی در این هدفن به این معنا است که هرکجا می روید نیاز نیست نگران باشد که شارژ دستگاهتان ممکن است تمام شود.

این مهندس صدا از آنجا که همواره از عمر باطری تلفن همراه خود ناراضی بود تلاش کرد این پروژه را اجرایی کند.




تاریخ: جمعه 21 تير 1392برچسب:,
ارسال توسط reza alivand

نرم افزار Psim جزء پر طرفدار ترین نرم افزار های شبیه سازی برای مدارات الکتریکی است. این نرم افزار برای شبیه سازی مدارات قدرت مفید است اما در مدارات الکترونیک صنعتی هم کاربرد دارد. مداراتی را که با psim می توان ظرف چند دقیقه پیاده سازی کرد به وسیله pspice مطمئنا بیشتر از آن چیزی که فکر می کنید وقت گیر خواهد بود.

 Psim با همه قدرتش در اوج سادگی و روان دستی دو عیب دارد:

۱- نسخه ای که ما از آن استفاده می کنیم نسخه student آن می باشد و محدودیت های زیادی دارد. برای استفاده از همه امکانات این نرم افزار باید آن را بخرید. یکی از محدودیت های این نرم افزار محدودیت تعداد قطعات موجود در یک شماتیک و همچنین محدودیت رسم تعداد منحنی ها و محدودیت تعداد نقاط روشن شده برای رسم یک منحنی است (۶۰۰۰ نقطه).

۲- عیب دیگر این نرم افزار ایده آل بودن قطعات آن است. در نرم افزار pspice قطعات دارای یک تلورانس هستند و بنابراین خروجی هم به حالت واقعی بیشتر نزدیک می شود اما در Psim تلورانسی برای قطعات تعریف نمی کنیم. این مورد برای طراحی صنعتی مشکل ساز است و برای استفاده آموزشی شاید خوب هم باشد.

——-w————i——-——-k———–i———

رمز عبور فایل :  www.wikipower.ir

حجم :   ۳٫۷  MB




تاریخ: سه شنبه 18 تير 1392برچسب:,
ارسال توسط reza alivand

کتابی که در این مطلب برای دانلود آماده شده است ، از سری کتاب های پر طرفدار موسسه پارسه ، با عنوان ریاضی عمومی ۱ و به صورت تایپ شده می باشد.این کتاب در ۷ فصل و توسط دکتر محمد صادق معتقدی تهیه و تنظیم شده است.ریاضی عمومی ۱ یکی از محدود دروسی می باشد که بیشتر سرفصل های آن دانشجویان رشته های مهندسی را تا آخر تحصیلشان تنها نمیگذارد.

علی الخصوص بحث مشتق و انتگرال که در درس ریاضی عمومی ۱ تدریس میشود و کاربردهای آن.پس اگر میخواهید در طول تحصیلتان به مشکل برخورد نکنید حتما درس ریاضی عمومی ۱ را در ترمی انتخاب واحد کنید که بتوانید وقت کافی برای مطالعه آن داشته باشید.

riyazi omomi 1

سرفصل های کتاب ریاضی عمومی ۱ :
- اعداد مختلط

- جبر خطی

- هندسه تحلیلی

- حد و پیوستگی

- مشتق

- انتگرال گیری و بحث های وابسته

- دنباله و سری

——-w————i——-——-k———–i———

      رمز عبور فایل :  www.wikipower.ir

      حجم :   ۴,۷۸  MB




تاریخ: یک شنبه 16 تير 1392برچسب:,
ارسال توسط reza alivand

یک گروه تحقیقاتی برای یکپارچه‌سازی نانومواد ترموالکتریک با شیشه‌های پنجره‌ها ‏جهت تولید الکتریسیته گرمایی، ایده جدیدی ارائه کرده است.

 

الکتریسیته گرمایی تولید شده توسط محققان دانشگاه علوم و فناوری ملک‌ عبدالله ‏‎(KAUST)‎‏ عربستان، بر ‏اساس اختلاف دمایی است که بین طرف بیرونی گرم و طرف داخلی نسبتا سرد پنجره است.‏

زمانی که دسته خاصی از مواد به نام مواد ترموالکتریک با یک گرادیان دما مواجه ‏می‌شوند، حرکت حامل‌های بار در آنها از طرف گرم به طرف سرد منجر به تولید جریان ‏الکتریکی می‌شود و زمانی که یک بار الکتریکی در عرض این مدار جریان می‌یابد، مقداری ‏توان مفید در پاسخ به گرادیان دمای اعمال‌شده می‌تواند تولید شود.‏

از این خاصیت مواد ترموالکتریک می‌توان استفاده کرد و از اختلاف دما بین دو طرف ‏یک پنجره، الکتریسیته تولید کرد. اما مواد ترموالکتریک ترسیب‌شده روی یک طرف پنجره ‏تنها تحت تأثیر دمای همان طرف خواهند بود، در حالی که دما در طرف مقابل پنجره این ‏مواد ترموالکتریک را تحت تأثیر قرار نخواهد داد. به عبارت دیگر، هیچ گرادیان دمایی روی ‏این مواد ترموالکتریک اعمال نشده و بنابراین توانی تولید نخواهد شد.‏

  

محمد مصطفی حسین، رهبر این تیم تحقیقاتی می‌گوید: ما برای تبدیل پنجره‌های شیشه‌ای به ژنراتورهای ‏ترموالکتریک با ترسیب مواد ترموالکتریک در سرتاسر شیشه بجای ترسیب آنها روی یک ‏طرف آن، ایده جدیدی ارائه کردیم. در این حالت، دو محیط دمایی طرفین پنجره، می‌توانند ‏بطور همزمان مواد ترموالکتریک را تحت تأثیر قرار دهند و گرادیان دمایی برای تولید توان ‏اعمال کنند.

با این حال، در خصوص ترسیب مواد ترموالکتریک در سرتاسر تمام ضخامت شیشه ‏پنجره که می‌تواند حدود 5 میلی‌متر باشد، چالشی وجود دارد. تکنیک‌های ترسیب ‏میکروساخت مرسوم از قبیل اسپاترینگ، تبخیر پرتوی الکترونی و ترسیب الکتروشیمیایی ‏نمی‌توانند به چنین ضخامتی برسند.‏

مصطفی‌حسین می‌افزاید: گروه ما برای غلبه بر این چالش از ستون‌های ترموالکتریکی ‏نانوساختاری به طول 5 میلی‌متر استفاده کرد. برای ایجاد این ستون‌های نانوساختار، درون ‏حفره‌هایی که در سرتاسر پنجره شیشه حکاکی‌ شده بودند، نانوپودر‌های آلیاژی برای درج ‏بدون درز با پرس گرم فشرده شدند.‏

این محققان با استفاده از این روش توانستند از یک پنجره ترموالکتریک به مساحت 9 ‏مترمربع با گرادیان دمای 20 درجه سانتیگراد بین محیط‌های درونی و بیرونی یک ساختمان، توان تجدیدپذیر بالایی برابر 304 وات تولید کنند.‏

این محققان، جزئیات نتایج کار تحقیقاتی خود را در مجله‌ی ‏Scientific Reports‏ منتشر ‏کرده‌اند.‏

منبع:سایت کنجکاو




تاریخ: یک شنبه 16 تير 1392برچسب:,
ارسال توسط reza alivand


یک دانش آموز 15 ساله کانادایی چراغ‌ قوه ای را طراحی و ساخته است که با گرمای بدن کار می کند.

 

آن ماکوسینسکی دانش آموز دبیرستانی و چراغ قوه وی برنده نهایی جشنواره علمی گوگل شدند.

این چراغ قوه ال ایی دی با اثر گرما - برق کار می کند و نیروی برق خود را از نوسان سطح دما می گیرد. این چراغ قوه به نوعی طراحی شده است که وقتی یک طرف آن به واسطه گرمای دست گرم می شود هوا از سمت لوله خالی آن عبور کرده و آن را خنک نگاه می دارد. برق تولید شده با نوسان دما بین هر کدام از دو سوی پوشش چراغ قوه قدرت لازم برای روشن شدن چراغ های ال ایی دی را فراهم می کند.

 

آن ماکوسینسکی دو چراغ قوه مختلف ساخته است. چراغ قوه نخست با استفاده از یک لوله آلومینیومی ساخته شده که به علت خاصیت رسانایی حرارتی بالای آن به خوبی گرم می شود و چراغ قوه دوم با استفاده از یک لوله پی وی سی ساخته شده است.

هر دو چراغ قوه وقتی که تغییر بین دمای محیط و بدن بالاتر می شود، بهتر کار می کند. به عبارت دیگر هرچه محیط سردتر و بدن گرم تر باشد کار با این چراغ قوه ساده تر می شود. درحالی که این چراغ قوه ها با دمای 10 درجه سانتیگرادی کار می کند، اما باید اذعان کرد که نور آنها در دمای 5 درجه سانتیگراد بیشتر است.

براساس اظهارات این دانش آموز 15 ساله هر دو چراغ قوه برای 20 دقیقه نور ثابتی دارند و این نور ثابت حتی در دمای گرم تر نیز وجود خواهد داشت.

هزینه نهایی ساخت هر کدام از این چراغ قوه ها اندکی بیشتر از 25 دلار بوده است اما اگر آنها به تولید انبوه برسند، هزینه ساخت آن به طور قطع پایین تر می آید.

قرار است ماکوسینسکی و دیگر 14 فینالیست جشنواره علمی گوگل در ماه سپتامبر به کالیفرنیا بروند تا برندگان در سه گروه سنی اعلام شوند و برنده جایزه بزرگ بورسیه 50 هزار دلاری گوگل و یک سفر به جزایر گالاپاگوس را دریافت خواهد کرد.

جشنواره علمی گوگل که با محدودیت سنی برگزار می شود یک رقابت علمی آنلاین است که به صورت سالانه با حمایت شرکت گوگل، لگو، سرن، نشنال جغرافی و ساینتیفیک امریکن برگزار می شود.

منبع:سایت کنجکاو




تاریخ: یک شنبه 16 تير 1392برچسب:,
ارسال توسط reza alivand

کتابی که در این مطلب برای آماده شده است در ۹ فصل و به طور خلاصه به انواع روش های تولید انرژی الکتریکی (انواع نیروگاه های تولید کننده برق) پرداخته است.امروزه روش های متعددی برای تولید برق وجود دارد که هر کدام از این روش ها خود مزایا و معایبی دارد ، که با توجه به موقعیت مکانی و دیگر دلایل ، مهندسین برای تولید انرژی الکتریکی از یکی از این نیروگاه برای تولید برق استفاده می کنند.

سرفصل های این کتاب :

فصل اول : کلیات نیروگاه های تولید برق

فصل دوم : نیروگاه های حرارتی Thermal Power Plants

فصل سوم : نیروگاه های گازی Gas Power Plants

فصل چهارم : نیروگاه های چرخه ترکیبی (حرارتی-گازی) Combined Cycle Power Plants

فصل پنجم: نیروگاه های آبی Hydro Electric Power Plants

فصل ششم : سیستم های الکتریکی نیروگاه ها Electrical Systems of Power Plants

فصل هفتم : نیروگاه های هسته ای Nuclear Power Plants

فصل هشتم : نیروگاه های بادی Wind Electric Power Plants

فصل نهم : نیروگاه های انرژی زمین گرمائی Geothermal Energy Power Plants

———-w————i——-——-k———–i———

       دانلود مستقیم  :   دانلود کتاب بررسی کوتاه نیروگاه های تولید برق

       دانلود کمکی   :   دانلود کتاب بررسی کوتاه نیروگاه های تولید برق

       رمز عبور فایل :       www.wikipower.ir

       حجم :      ۳,۲۳  MB




تاریخ: سه شنبه 11 تير 1392برچسب:,
ارسال توسط reza alivand
آخرین مطالب

آرشیو مطالب
پيوند هاي روزانه
امکانات جانبی
ورود اعضا:

نام :
وب :
پیام :
2+2=:
(Refresh)

<-PollName->

<-PollItems->

خبرنامه وب سایت:





آمار وب سایت:  

بازدید امروز : 22
بازدید دیروز : 17
بازدید هفته : 72
بازدید ماه : 44
بازدید کل : 298728
تعداد مطالب : 190
تعداد نظرات : 5
تعداد آنلاین : 1

Alternative content