گروه برق دانشکده سما مسجدسلیمان

فيلمي از بروز اتصالي در يك پست فشار متوسط :



http://205.243.100.155/frames/mpg/MVI_0953.AVI




تاریخ: سه شنبه 1 مرداد 1392برچسب:,
ارسال توسط reza alivand

 

 

 

 

 




تاریخ: سه شنبه 1 مرداد 1392برچسب:,
ارسال توسط reza alivand

دیکشنری تخصصی برق

قابلیت ها:

بیش از ۱۳۰۰ کلمه تخصصی

جستجو سریع و آسان

محیط کاربری زیبا و آسان

اظافه کردن کلمات جدید

ویرایش کلمات

حذف کلمات

محیط کاربری دو زبانه

حجم بسیار پایین

سازگاری با تمامی سیستم عامل ها ۳۲ و ۶۴

برنامه نویسی و طراحی گرافیک : گروه AHA از دانشگاه آزاد اسلامی واحد ایذه

از طریق لینک زیر دانلود کنید

http://s1.picofile.com/file/7542157739/setup.rar.html




تاریخ: سه شنبه 1 مرداد 1392برچسب:,
ارسال توسط reza alivand

کلیپ آموزشی مربوط به پالایشگاه

حجم:13 MB
نوع فایل: flv



تاریخ: سه شنبه 1 مرداد 1392برچسب:,
ارسال توسط reza alivand

تا کلیپ در مورد سکسیونر ها

 

يك فيلم جالب از آرك كشيدن سكسيونري كه زير بار جدا ميشود:



دنلود فيلم

 

بازهم فيلمي از قطع شدن يك سكسيونر زير بار :


دانلود فيلم



تاریخ: سه شنبه 1 مرداد 1392برچسب:,
ارسال توسط reza alivand
  جملاتزیبا از دکتر حسابی



چهار اصل پیشرفت: مردانگی، عدالت، شرم و عشق است.

زندگی، یعنی پژوهش، و فهمیدن چیزی جدید.

عشق، به وجود آورنده اعمال زیباست.

کار کنیم، زحمت بکشیم، از سرمایه چیزی کم نداریم.

احساس اجبار به فداکاری، لازمه زندگیست.

انجام وظیفه، لازمه جهش بسوی پیشرفت است.

تقلید از غرب، خطری است جدی، که چشمه های نبوغ را، خشک می کند.

یک عمل درست، بهتر است از هزار نصیحت.

بزرگترین خوشحالی من در زندگی : هوش و استعداد جوانان ایرانی است.

راه پیشرفت، ارزش نهادن به علم و تحقیق، احترام به معلمین، اساتید، دانش آموزان و دانشجویـان است.

سادگی و عشق از عوامل پیشرفت است، که در قلب ما ایرانیان است.

هرچه انسان ،وجود ارزشمندتری داشته باشد به همان اندازه مودب و فروتن است.

فعال باشیم، ولی ملایم، عادل باشیم، ولی با گذشت.

جهان سوم جایی است که هر کس بخواهد مملکتش را آباد کند،خانه اش خراب می شود و هر کس بخواهد خانه اش
 
را آباد کند باید در ویرانی مملکتش بکوشد.

هنر، با احساسات آدمی بازی می کند.

عشق زندگی را به شیوش می آورد.

هنر، چاشنی زندگیست.

ایران، جزیره هوش و ذکاوت است.

شخصیت یک ملت را، ادبای آن ملت می سازند

طنز در مملکت ما، یک مقاومت ملی است، و همیشه حافظ ایران بوده است.

موسیقی خوب ایرانی، یک طرز تفکر است. یک فلسفه است، و بیان یک آرزوست.

داشتن هدف، و رفتن به دنبالش، خوب است ولی عاشق هدف بودن و گرفتار شدن چیز دیگری است

با بچه ها، با اطمینان رفتار کنید تا قابل اطمینان بار بیایند، و قابل اطمینان شوند.

دولت، وظیفه دارد، خوشحال کنندگان مردم را، تشویق کند.

باید جوانان، حفظ سازمان را، آموزش داد.

سازماندهی، لازمه و خواسته الگوی پیشرفت است.

حفظ سنن اعتقادی، ملی و نبوغ نژادی، واجب است.

نظامی که، دارای سازمان باشد، چارچوبی استوار دارد

 




تاریخ: سه شنبه 1 مرداد 1392برچسب:,
ارسال توسط reza alivand

استفاده از انرژی بادی برای تامین برق در سراسر دنیا رو به افزایش است. با توجه با اینکه باد از انرژی‌های تجدید‌پذیر است و آسیبی به محیط زیست نمی‌رساند این عرصه توجه بسیاری از کشورها را به خود جلب کرده ‌است.

 

 

 

شکوفایی جهانی قدرت تولید توربین‌های بادی در سراسر جهان بیش از ۲۵۰ گیگا وات یعنی برابر با تولید ۳۰۰ نیروگاه هسته‌ای است. قرار است تا سال ۲۰۲۰ این مقدار به ۱۰۰۰ گیگا وات برسد. پیش از این اروپا و آمریکا در زمینه ساخت و نصب این توربین‌ها جایگاه اول را داشتند، اما حالا چین از همه پیشی گرفته است

 

 

توربین‌های کوچک برای روستاها حتی توربین‌های بادی کوچک هم آینده‌ای درخشان دارند. آنها مانند این روستا در پرو، برای مناطق کوچک و دورافتاده بدون شبکه برق‌رسانی مناسب هستند. در کل بیش از ۶۰۰ هزار توربین بادی در سراسر دنیا وجود دارد. این توربین‌ها بیشتر از همه در چین و آمریکا ساخته شده و به بهره‌برداری می‌رسند

 

 

 

 

برق حاصل از انرژی بادی ارزان‌تر از زغال‌سنگ است برق حاصل از انرژی بادی ارزان‌ترین نوع انرژی است و یک کیلو وات آن قیمتی بین ۵ تا ۹ سنت دارد. تبدیل زغال سنگ به انرژی تقریبا هزینه‌ای برابر با باد دارد. اما چون درصد آسیب آن به محیط زیست بسیار بالاست‌، در نهایت تراز قیمت آن دو برابر انرژی بادی خواهد بود

 

 

 

یک توربین برای هزارونهصد خانوار توربین‌های بادی همواره بزرگ‌تر و پرقدرت‌تر می‌شوند. این توربین توانایی تولید چیزی حدود ۴/۳ مگا وات را دارد و نیاز برق هزارونهصد خانوار آلمانی را تامین می‌کند. در حال حاضر ۱۰ درصد از کل برق آلمان توسط توربین‌های بادی تامین می‌شود. این رقم در چین ۳ درصد و در دانمارک بیش از ۲۰ درصد است




تاریخ: سه شنبه 1 مرداد 1392برچسب:,
ارسال توسط reza alivand

با سلام و عرض ادب خدمت بازدید کنندگان گرامی. امروز با کلیپ اتصال کوتاه خطوط فشار قوی در خدمت شما هستیم. امیدوارم که مورد استفاده شما عزیزان قرار بگیرد.

دانلود

منبع: مرجع مقالات برق




تاریخ: سه شنبه 1 مرداد 1392برچسب:,
ارسال توسط reza alivand

دانشمندان استرالیایی موفق شدند با ابداع یک فناوری جدید از گرمای تلف شده کارخانه های برق و لوله اگزوز خودروها برق تولید کنند.

 

محققان دانشگاه موناش یک ترموسل یونی مبتنی بر مایع تولید کرده اند که خروجی قدرت آن بالا است و هیچ انتشار کربنی ندارد.

ترموسلها با به خدمت گرفتن انرژی گرمایی که به واسطه تفاوت دمای بین دو سطح تولید شده کار می کند و این انرژی را به وسیله یک الکترولیت به انرژی برق تبدیل می کند.

براساس اظهارات دانشمندان موناش، این ترموسل های جدید را می توان برای تولید برق از بخار کم درجه در نیروگاه برق در دمای حدود  130 سانتیگراد به کار گرفت.

داگ مک فارالین از محققان این پروژه گفت: طی این تحقیقات ما به این نتیجه رسیده ایم که این ترموسلها به رغم سیستمهای آبی که در دماهای بالای 100 درجه سانتیگراد کار نمی کند، می توانند در دمای افزایش یافته منابع گرمایی مهم نیز کارآمد باشد.

  .

این پروژه ارائه کننده فرصت طراحی دستگاه های ارزان و انعطاف پذیر است که می تواند برای برداشت گرمای تلف شده در دامنه برد 100 تا 200 سانتیگراد مناسب باشد.

تئودور آبراهام دانشجوی دکترای دانشگاه موناش به عنوان یکی دیگر از محققان این پروژه گفت: تروموسل یک روش جذاب برای کاهش اتکا به سوختای فسیلی است، چرا که آنها از گرمایی استفاده می کنند که در فرآیندهای صنعتی تولید شده است. مهمترین مزیت ترموسل این است که از انرژی بهره برداری می کند که به طور خاص برای آن تولید نشده و انرژی هدر رفته محسوب می شود.

منبع:کنجکاو




تاریخ: یک شنبه 30 تير 1392برچسب:,
ارسال توسط reza alivand

با سلام و عرض خسته نباشید خدمت بازدید کنندگان گرامی. امروز با  فیلم آموزشی ساخت ساده ترین موتورهای الکتریکی در خدمت شما هستیم. امیدوارم از این مطلب نهایت استفاده را ببرید.

دانلود از مرجع مقالات برق

منبع و پسورد: www.p-electric.ir




تاریخ: پنج شنبه 27 تير 1392برچسب:,
ارسال توسط reza alivand

با سلام خدمت بازدید کنندگان عزیز امروز با آموزش  مدار هاي فرمان كارگاه برق  در خدمت شما  هستیم. امیدواریم که از این مطالب کمال استفاده را بکنید.

madarfarman.pdf‏ (294.7 كيلو بايت, 779 نمايش)

madarfarman2.pdf‏ (1.26 مگابايت, 390 نمايش)




تاریخ: چهار شنبه 26 تير 1392برچسب:,
ارسال توسط reza alivand

پتانسیومتر و رئوستا هر دو مقاومت متغییر هستند ، با این تفاوت كه از پتانسیومتر برای كنترل ولتاژ یا پتانسیل و از رئوستا برای كنترل جریان استفاده می شود.

طریقه استفاده و تبدیل پتانسیو متر و رئوستا.

از رئوستا معمولا به سه طریق استفاده می كنند:
1- اگر دو جای فیش سیاه را به مدار جریان برق وصل كنیم در این صورت رئوستا به منزله ی یك مقاومت ثابت می باشد و حركت لغزنده تاثیری در مدار ندارد.
2- اگر یكی ازجای فیش های سیاه و یك قرمز را به مدار جریان برق وصل كنیم در این صورت با حركت لغزنده در یك سمت مقاومت كم و در جهت عكس مقاومت مدار زیاد می شوددر نتیجه جریان كم و زیاد می شود .
3-اگر دو جای فیش سیاه رئوستا را مستقیما به مولد برق وصل كنیم و قرمز را با یك سیاه مجددا به مدار الكتریكی اتصال دهیم در این صورت رئوستا مانند یك پتانسیومتر كار می كنند یعنی با حركت لغزنده اختلاف پتانسیل دو سر مدار الكتریكی تغییر می كند در نتیجه شدت جریان هم تغییر خواهد كرد ، در این عمل رئوستا عمل پتانسیومتر را انجام می دهد.


دو سر کناری پتانسیومتر، بالاترین مقاومت را به شما می دهد که معمولاً ثابت است ولی سر وسط با یکی از طرفین مقاومت متغیر را به شما می دهد. در ضمن به توان قابل تحمل مقاومت متغیر توجه کنید که چند وات است وگرنه آن را می سوزانید با عبور جریان زیاد.

رئوستا و پتانسیومتر:

رئوستا و پتانسیومتر ، مقاومتهای متغیری هستند که برای تبدیل حرکت مکانیکی به اطلاعات الکتریکی استفاده می شوند .

رئوستا:

رئوستا یک سنسور دوسیمه است که از یک مسیر مقاومتی تشکیل شده که به یک پتانسیل الکتریکی( مثلا 12 ولت) متصل است و بر روی آن یک پایه مکانیکی حرکت می کند .

پتانسیومتر:

پتانسیومتر یک سنسور سه سیمه می باشد که مسیر مقاومتی داخل آن از یک طرف به ولتاژ صفر یا زمین و از طرف دیگر یه ولتاژ 5 یا 12 ولت متصل می گردد و با حرکت یک پایه متحرک ، مقادیر مقاومتی متغیری را ایجاد می نماید .
بنابراین با تغییر مقدار مقاومت ولتاژهای متفاوتی را در هر نقطه خواهیم داشت (نقطه تقسیم ولتاژ) . هنگام استفاده از یک پتانسیومتر ولتاژ و جریان هر دو تغییر می یابند اما کامپیوتر تنها از طریق تغییرات ولتاژ برای انجام محاسبات خود استفاده می کند .

تفاوت کاربردهای رئوستا و پتانسیومتر :

در حالت استفاده از یک رئوستا ولتاژ در داخل واحد کنترل الکترونیکی اندازه گیری می گردد لکن در پتانسیومتر ولتاژ در خارج از واحد کنترل الکترونیکی اندازه گیری می شود در پتانسیومتر هنگامی که پایه متحرک تغییر می کند مقادیر متفاوتی از ولتاژ را به ما می دهد که در این حالت یک تقسیم کننده ولتاژ را به وجود می آورد.




تاریخ: چهار شنبه 26 تير 1392برچسب:,
ارسال توسط reza alivand

جرج سيمون اهم در سال 1787 در آلمان متولد شد. پدرش قفل ساز و مادرش، فاريا، دختر يك خياط بود. با اينكه پدر و مادر جرج تحصيلات خود را به پايان نرسانده بودند. اما پدر جرج تحت تعليمات و مطالعات شخصي خود بود تا جايي كه قادر بود پسر خود را به عاليترين نحو با تعليمات خود آموزش دهد.

در 1805، اهم وارد دانشگاه Er Langen شد و درجه دكتري را دريافت كرد. او كتابهايي در زمينه هندسه نوشته و در همان زمان به تعليم رياضيات در چندين مدرسه مشغول بود. بعد از آنكه او به كشف الكترومغناطيس كه در سال 1820 اتفاق افتاد علاقه‎مند شد، در لابراتوار فيزيك مدرسه‎اي شروع به كار و آزمايش كرد. در دو مقاله مهم در سال 1826 اهم، تصويري رياضي از هدايت گرما در مدارهاي مدلسازي شده فوريه ارائه داد. اين مقاله‎ها، استنباط اهم از نتايج پديده‎ها و آزمايشات تجربي را افزايش داد و بخصوص در مقاله دوم، او قادر بود قوانيني كه براي شرح و توضيح نتايج كارهاي انجام شده ديگران بر روي "پيل" بود را مطرح كند. اجزاي ابتدايي يك سلول الكتروشيميايي: 1) الكترودها (X و Y) كه هر دو از مواد برنده الكتريكي ساخته شده بودند: فلز، كربن، تركيبات ... 2) الكترودهاي مرجع (A و B و C) كه در برخورد با جسم تحليل رونده، فاسد مي‎شوند. 3) خود سلول يا محفظه‎اي كه از مواد بدون حركت و بي‎اثر تشكيل شده باشد: "شيشه، ... 4) الكتروليته‎اي كه حاوي يون مي‎باشد.



با استفاده و كمك از آزمايشات فراواني كه جرج سيمون اهم انجام داده بود، توانست روابطي اساسي بين ولتاژ، جريان و مقاومت بدست آورد. چيزي كه امروز به عنوان قانون اهم شناخته مي‎شود. او كتابي را در مورد نظريه الكتريسته اش در سال 1827 منتشر كرد . معادله I=V/R به عنوان "قانون اهم شناختهمي شود. با اين شرح كه مقدار ثابتي ازجريان كه ازسيمي عبور بكند . دقيقاً متناسب است با ولتاژ دو سر آن سيم ، تقسيم بر مقاومت آن .

اهم (R) ، واحد مقاومت الكتريكي ، مساوي است با جريان (I) يك آمپري كه در يك رسانا برقرارشود به ازاء يك ولت اختلاف پتانسيل (V) الكتريكي كه بر دو سر سيم اعمال مي شود . اين روابط بنيادي آغازي است با شروع تحليل مدارات الكتريكي




تاریخ: چهار شنبه 26 تير 1392برچسب:,
ارسال توسط reza alivand
دکتر پرویز جبه دار مارالانی
متولد 1320 تبریز

تحصیلات ابتدایی و متوسطه، تبریز 1338-1326 

تحصیلات دانشگاهی :

مهندس الکترومکانیک با تخصص برق، دانشکده فنی، دانشگاه تهران

فوق لیسانس مهندسی برق با تخصص کنترل، دانشگاه کالیفرنیا – برکلی 1345

دکترای مهندسی برق با تخصص کنترل، دانشگاه کالیفرنیا – برکلی 1348

پزوهشگر مرکز تحقیقات بل آمریکا 49 – 1348

آغاز فعالیت آموزشی و پژوهشی در دانشکده فنی دانشگاه تهران 1349

استاد ممتاز دانشگاه تهران مهرماه 1371

استاد نمونه دانشکده فنی دانشگاه تهران 1373

سرپرست انستیتو الکتروتکنیک دانشگاه تهران 1381

مدیر گروه مهندسی برق و کامپیوتر دانشگده فنی دانشگاه تهران 1381

عضو فرهنگستان علوم ایران از سال 1371 تاکنون

سرپرست کمیته علمی رشته مهندسی برق، المپیاد علمی دانشچوی کشور از 1374 تاکنون

عضو شورای انتشارات دانشگاه تهران از سال 1365 تاکنون

عضو کمیته مهندسی برق شورایعالی برنامه ریزی از سال 1366 تا 1369

عضو هیات مدیره انجمن مهندسان برق و الکترونیک ایران از سال 1378 تاکنون

عضو شورایعالی کانون فارغ التحصیلان دانشکده فنی دانشگاه تهران 1378 – 1370 

جزو یکی از چهره های ماندگار سال 1381

برنده جایزه کتاب سال ایران در سالهای 1366 و 1369

استاد مدعو دانشگاه واترلو، کانادا 81 – 1381 ( در فهرست مطالعاتی )

انتشار بیش از 80 مقاله علمی در مجلات و کنفرانسهای داخلی و خارجی 
 


سهم دانشکده فنی از عمر شصت و چند ساله دکتر جبه دار آنقدر زیاد است که که شاید بتوان از سایر تجربیاتش چشم پوشید. او سال هاست که با این دانشکده قدیمی و پرآوازه عجین شده است. 

فکر که می کنم می بینم اگر قرار بود رویای سال های دور کودکی و نوجوانی اش تحقق یابد، امروز احتمالا در جایگاه یک دندانپزشک قرار گرفته و با ریاضیات و و گرایش هایش فاصله زیادی پیدا کرده بود. اما اینگونه نشد و سرنوشت راهش را به گونه ای دیگر رقم زد؛ 

همین چند سال پیش یا نه ساده تر بگویم در سال 1381 بود که به عنوان چهره ماندگار دانشگاهی معرفی شد تا نامش در جمع مشاهیر ماندگار صنعت برق ایران ثبت شود. 

پرویز جبه دار مالارانی حالا آرام آرام از مرز 66 سالگی می گذرد و شاید به سبب مشغله های فراوان کاری اش در دانشکده برق دانشکده فنی تهران، مجالی برای مرور خاطرات دوران نوجوانی اش در تبریز نداشته باشد. 

بی گمان از کودکی در دبستان های بدر، همام و سالار تا نوجوانی در دبیرستان های پرورش و تربیت برای او سرشار از خاطراتی است که همگی در تبریز ـ زادگاهش ـ رقم خورده است. چه او به خوبی به خاطر دارد که اولین جایزه اش را در کلاس دوم ابتدایی و به سبب توانایی های بسیارش در حل مسائل ریاضی دریافت کرده و سال ها بعد وقتی ششم متوسطه را می گذرانده با کسب رتبه اول مسابقات ریاضی استان آذربایجان شرقی و پس از آن در کشور این تجربه چندین باره را تکرار کرده بود. 

اما پرویز جبه دار که آن زمان دانش آموز مستعد و علاقمند در زمینه ریاضیات بوده، ترجیح می داد به سان پدر که دندانپزشک تجربی بود، در این حرفه البته با تخصص دانشگاهی به کار مشغول شود. 

این رویا خیلی زود و با اصرار دبیر ریاضی اش رنگ باخت. او نقل می کند که: «مرحوم جواد حریرچی که از اساتید توانمند ریاضی آن زمان در تبریز بود مقدمات انتقال مرا به دبیرستان تربیت تبریز که دانش آموزان رشته ریاضی را می پذیرفت، فراهم کرد و من در رشته ریاضی این دبیرستان مشغول به تحصیل شدم.» 

در همین دبیرستان بود که او در کلاس یازدهم وقتی تنها 17 سال داشت به رتبه اول مسابقات ریاضی استان دست یافت و برای شرکت در اردوی بهترین دانش آموزان کشور به رامسر اعزام شد. به این ترتیب کسب مقام اول این مسابقات هم به کارنامه سال های نوجوانی اش افزوده شد تا وقتی در پایان دوره متوسطه در رشته ریاضی نفر اول استان آذربایجان شرقی شد، این کارنامه تکمیل و درخشان تر شود. 

هر چند بعدها آنقدر نام و عنوان و افتخار در این کارنامه ثبت شد که شاید موفقیت های دوران نوجوانی آنچنان فروغی در برابر آنها نداشته باشد. 

سفر از تبریز به تهران، از مدرسه تربیت به دانشکده فنی دانشگاه تهران، بزرگترین و به یادماندنی ترین یادگار پرفسور حسابی و در نهایت شاگرد ممتاز دبیرستان تربیت که به عنوان یکی از رتبه اولی های دانشکده فنی برای انتخاب رشته اش نیز همه را شگفت زده می کند. 

او که به گفته خودش در دوره دبیرستان به فیزیک، الکتریسیته و ادوات برقی علاقه بسیاری پیدا کرده بود، علیرغم شگفت زدگی و اصرار کارمندان دانشکده برای انتخاب رشته راه و ساختمان به عنوان بهترین رشته مهندسی آن زمان، الکترومکانیک را برمی گزیند. 

او بعدها متوجه می شود که از میان پنجاه نفر اول کنکور فقط سه نفر این رشته را انتخاب کرده بودند، به هر حال او راه خود را می رود و به نظر می رسد که امروز از مسیری که طی کرده نه تنها پشیمان نیست بلکه به دلیل تلاش بی وقفه اش برای توسعه و پیشرفت این رشته، سرافرازانه به آن افتخار می کند. 

در سال چهارم وقتی گرایش های مهندسی برق و مهندسی مکانیک از رشته الکترومکانیک منشعب می شوند و به دنبال الزام دانشجویان برای انتخاب یکی از آن دو، جبه دار به جرگه برقی ها می پیوندد. 

گویا او به اول شدن خو گرفته بود، چرا که در سال 1342 هم با رتبه اول از دانشکده فنی فارغ التحصیل شد و به توصیه مرحوم مهندس ریاضی ـ رییس آن زمان دانشکده ـ به عنوان دستیار آزمایشگاه های برق و فیزیک در همان دانشکده ماند. او با استخدام رسمی اش در سال 1343 از طرف دانشگاه به کالیفرنیا اعزام شد تا در دانشگاه برکلی این ایالت به تحصیل مشغول شود. 

یک سفر شش ساله که حاصلش مدرک Ph.D در رشته مهندسی برق با تخصص در سیستم های کنترل و کامپیوتر و یک تجربه دو ساله در آزمایشگاه های تحقیقاتی شرکت بل بود. 

می گوید: «پس از کسب مدرک دکترا و دو سال کار در شرکت بل بنا به تعهدات اخلاقی و به دلیل علاقمندی خاصی که به کشور و دانشکده فنی داشتم، به ایران بازگشته و علیرغم پیشنهادات کاری در شرایط بهتر از سایر دانشگاه های کشور از مهر ماه 1349 در دانشکده فنی تهران به عنوان استادیار فعالیتم را از سر گرفتم.» 

او در سال 1365 به مقام استادی نائل می آید و تا امروز که بیش از سی سال از آن زمان می گذرد، تدریس بیش از 21 درس مختلف را تجربه می کند. او حاصل این تلاش بی وقفه را اینگونه شرح می دهد: «به یاد دارم پس از بازگشت به ایران موظف به تدریس تئوری مدرن شبکه ها در دوره کارشناسی ارشد بود. وقتی در کلاس شروع به تدریس مطالب پیشرفته مدارها و شبکه ها کردم اما متوجه شدم که دانشجویان آشنایی چندانی با مطالب اولیه درس مدار ندارند. بنابراین تصمیم گرفتم برای سال آینده به جای ارائه درس تئوری مدرن شبکه ها، درس نظریه اساسی مدارها و شبکه ها را تدریس کنم. این مساله بعدها منجر به نوسازی و ارائه نوین یک درس اساسی با سبک کهنه و قدیمی شد.» 

جبه دار ادامه می دهد: «این درس رونق و توسعه یافت و به سایر دانشکده های مهندسی برق نیز سرایت کرد، به قسمی که ما حصل آن تهیه دو جلد کتاب نظریه اساسی مدارها و شبکه ها است که تا کنون 17 با تجدید چاپ شده است. » 

او علت تنوع و پراکندگی تجربیاتش در تدریس دروس مختلف رشته های مهندسی را فقدان اساتید برای تدریس این دروس عنوان می کند و می افزاید: «تعداد اندک اساتید دانشگاه سبب شد که من تدریس دروسی مانند برنامه سازی کامپیوتری، احتمالات، محاسبات عددی، ریاضیات مهندسی، تحقیق در عملیات و سایر دروس مختلف مهندسی برق را بپذیرم.» 

حرف به اینجا که می رسد از آرزوی دیگری سخن می گوید که در همان سال های میانی دبیرستان در ذهنش شکل گرفته و امروز آن را تحقق یافته می بیند. آرزویی که برای دستیابی به آن ابتدا در کنکور ریاضی دانشسرای عالی شرکت می کند، هر چند بعدها مهندسی برق را در دانشکده فنی برمی گزیند: «وقتی وارد دانشکده شدم و از آرزوی دیرینه دوران دبیرستانم یاد کردم، به من گفتند که پس از فارغ التحصیلی از دانشکده فنی نیز می توان به عنوان استاد ریاضی مشغول به کار شد و من امروز بر این باورم که این رویا تحقق نسبی پیدا کرده است. تدریس طولانی مدت من در رشته مهندسی برق که مبانی ریاضی بسیار قوی و طیف وسیع و عمیق مفاهیم فیزیکی دارد، نشان می هد که در تمام این سال ها به همان سویی رفته ام که خواسته قلبی ام بوده است.» 

او از نگاه خودش پیش از آنکه یک مهندس برق باشد یک معلم است. معلمی که بیش از هر چیز موظف به اصلاح دائمی محتوای دروس و نحوه تدریسش بر اساس تغییرات تکنولوژی ها و پیشرفت های علمی است. 

حالا او شاهد نتیجه تلاش خویش است و به اینکه شاگردان دیروزش امروز به اساتیدی برجسته بدل شده اند که بیش از نیمی از اعضای هیات علمی گروه مهندسی برق و کامپیوتر را تشکیل می دهند و پابه پای او تلاش می کنند، افتخار می کند. 

دکتر پرویز جبه دار ـ رییس دانشکده برق و کامپیوتر دانشکده فنی تهران ـ خود را بدهکار فرد فرد ملت ایران می داند، چرا که معتقد است هزینه تحصیلش را مردم از محل مالیاتشان پرداخته اند: «در مقدمه رساله دکترای خود در برکلی چنین نوشته ام که اگر کمک های ملت ایران نبود، تحصیل در چنین دانشگاهی برای من مقدور نبود. بنابراین به خاطر این احساس وظیفه و تشکر از محبت های ملت ایران، من شرایط سختی را همه که به وجود آمد، به جان خریدم و با امید به آینده بهتر بر تلاش و فعالیت هایم افزودم.» 

گذشته او بر این مدعا صحه می گذارد و به خوبی گواه تلاش های خستگی ناپذیر اوست. او که پس از بازگشت از آمریکا عهده دار استادیاری و دانشیاری گروه مهندسی برق و کامپیوتر می شود، در سال 1365 در جایگاه استاد این دانشکده قرار می گیرد. البته همزمان مدیر کل دفتر آمار و گزارش های دانشگاه تهران، رییس مرکز انفورماتیک و آمار و سرپرست انستیتو الکتروتکنیک این دانشگاه، قرار گرفتن در جمع بنیانگذاران دانشگاه مالک اشتر شاهین شهر و دانشگاه علوم دریایی نوشهر و مدیریت دانشکده مهندسی برق هر کدام از این دو دانشگاه به مدت 2 و 3 سال، عضویت در هیات مدیره مرکزی انجمن مهندسین برق و الکترونیک ایران و سرپرستی کمیته تخصصی مهندسی برق در سازمان آموزش کشور را نیز تجربه کرده است. 

دکتر جبه دار لوح های تقدیر بسیاری نیز دریافت کرده است. این فهرست بلند بالا فقط با یک مرور کوتاه سال های دور تلاشش را گواهی می دهد. 

استاد نمونه دانشکده فنی، استاد ممتاز دانشگاه تهران، برنده دو جایزه کتاب سال کشور به دلیل ترجمه کتاب «سیستم های کنترل نوین» و «روش های کامپیوتری تحلیل و طرح مدار»، برنده چهار جایزه کتاب برگزیده دانشگاه های کشور برای ترجمه کتاب های «روش های کامپیوتری تحلیل و طرح مدار»، «الکترومغناطیس میدان و موج»، «سیستم های کنترل دیجیتال» و «سیگنال ها و سیستم ها»، دریافت تندیس گنجینه دانایی صنعت برق ایران در نخستین دوره انتخاب نشر برتر و ده ها لوح تقدیر و نشان دیگر که در کنار انتشار بیش از 16 کتاب و ترجمه کارنامه کاری اش را سرشار کرده است. 

دکتر پرویز جبه دار مالارانی که جدیت را لازمه رشته اش می داند، امروز به یکی از اساتید برجسته دانشگاهی در رشته مهندسی برق بدل شده که روزانه بیش از 15 تا 16 ساعت را به فعالیت های حرفه ایش اختصاص می دهد. 

او صادقانه اعتراف می کند: «از ابتدا هم به دانشجویانم نمره نداده ام چرا که معتقدم آنها هستند که باید از من نمره بگیرند. البته اگر چه بارها و بارها نمره 20 به آنها داده ام باز هم از من به عنوان استاد سختگیر یاد می کنند.» 

در پایان وقتی سخن از رفتن و مهاجرتش به خارج از کشور و تدریس در دانشگاه های مطرح دنیا و فرصت های بسیاری که برایش وجود دارد، به میان می آید، چنان صریح پاسخ می دهد که گویی هرگز تردیدی نداشته است: «چرا مهاجرت کنم؟ فکر کنم امثال من در کشورهای خارجی بسیار است ولی تعداد معدودی که در ایران هستند باید بمانند و هر آنچه که در توان دارند را برای توسعه کشور انجام داده و دین خود را به این مردم ادا کنند.»



تاریخ: چهار شنبه 26 تير 1392برچسب:,
ارسال توسط reza alivand

طرح بسیار جالب از پایه های روشنایی هیبرید که با نصب سلولهای خورشیدی در بالای براکت لامپ وتعبیه توربین بادی از نوع روتور قائم در قسمت میانی پایه وبا استفاده از لامپهای led میتوان از نور حاصل استفاده نمود.

پایه های روشنایی ترکیبی خورشیدی و بادی

مشخصات این پایه ها به ترتیب :

ارتفاع=۴.۵ متر

طول براکت لامپ=۱.۲ متر

طول پره های توربین بادی=۱ متر

سلولهای خورشیدی قابل انعطاف در بالای لامپ قرار می گیرد.

 

توربین بادی از نوع روتور قائم

 

 

ژنراتور وباطری های پشتیبان در قسمت پایین پایه تعبیه شده است.

 

 

 

توربین توسط شفت عمودی به ژنراتور تعبیه شده در قسمت زیرین پایه متصل می گردد.

جنس پره های توربین از فیبر کربن (الیاف کربن) با پلاستیک تقویت شده می باشد.

سلول فتوولتائیک از نوع قابل انعطاف بوده وچراغ مورد استفاده نیز LED می باشد.




تاریخ: چهار شنبه 26 تير 1392برچسب:,
ارسال توسط reza alivand
آخرین مطالب
آرشیو مطالب
پيوند هاي روزانه
امکانات جانبی
ورود اعضا:

نام :
وب :
پیام :
2+2=:
(Refresh)

<-PollName->

<-PollItems->

خبرنامه وب سایت:





آمار وب سایت:  

بازدید امروز : 1
بازدید دیروز : 1
بازدید هفته : 10
بازدید ماه : 613
بازدید کل : 293462
تعداد مطالب : 190
تعداد نظرات : 5
تعداد آنلاین : 1

Alternative content